Cronica Hard Enduro Comănești – 20-22.05.2022 – CNIR Hard Enduro Et.III

02 C43A8600Pentru prima data, clubul X-Cape Bacau, a organizat o etapa nationala de Hard Enduro. Campionatul National de Hard Enduro a ajuns astfel la cea de a III-a sa etapa, concursul desfășurându-se la Comănești între 20 și 22 mai 2022.

Au concurat clasele: PRO, Expert, Veterani, Fete și Hobby.

Am remarcat pozitiv implicarea organizatorilor și dorința lor de a avea un concurs din ce în ce mai bun. A existat un număr mare de voluntari și membri ai clubului X-Cape Bacău implicați în organizarea acestei etape și, pentru prima dată, un sprijin 001 IMG_2981total venit din partea condițiilor meteo deosebit de favorabile. Primăria din Comănești a acordat la rândul ei tot ajutorul pentru organizarea concursului, iar organizatorii au avut și o frumoasă supriză pentru toți sportivii. Sâmbătă seara a fost organizată o petrecere la clubul La Ponton, unde a fost adus special pentru concursul nostru cel mai bun bucătar specializat în vițel la proțap din zona Moldovei.

0001 IMG_2454Neașteptată pentru etapele tradiționale de Hard Enduro a fost ziua de duminică, unde Ionuț a propus concurenților un traseu mai scurt, dar mult mai dur decât sâmbătă.

Jozsa Norbert Levente de la clubul Master Bike Cluj își reconfirmă titlul de multiplu campiona național, acesta conducând ostilitățile pe tot parcursul cursei. Locurile doi și trei ale clasei PRO merg la sportivii Go Racing București: Raul Pătrău și Varga Zsolt.

Tot de la clubul Master Bike Cluj avem și câștigătorul de la clasa Veterani în persoana președintelui acestui club, Stroișteanu Bart.

01 C43A8138Revine în Campionatul Național de Hard Enduro cu victorie, la clasa Fete, Goga Andrea, de la clubul Go Racing București. Din acest punct de vedere am avut o frumoasă supriză la clasa Hobby, unde pe locul doi a urcat o altă fată, Maria Grigoraș (Master Bike Cluj). Maria aleargă la această clasă pentru că nu are încă vârsta necesară conform regulamentului pentru a concura la clasa Fete (dar va putea să concureze alături de fetele din Campionat de la etapa următoare, cea de la Piatra Craiului).

La clasa Expert căștigă Boțoacă Andrei Nicușor de la CSU Știința București, iar la Hobby se impune Hămbășan Vlad Casian (Black Ryders Sibiu).

Rezultatele complete ale CNIR Hard Enduro Et.III Comanesti sunt disponibile aici.