Cronica Hard Enduro Poiana Rusca – CNIR Hard Enduro Et. VI Ciulpaz 26-28.08.2022

0001 C43A4272Editia V a concursului Hard Enduro Poiana Rusca s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute in localitatea Ciulpaz din judetul Hunedoara. Clubul MRM Bucuresti a organizat aceasta a VI-a etapa a Campionatului National de Hard Enduro intre 26 si 28 august 2022.

Au concurat clasele: Pro, Expert, Veterani, Fete si Hobby.

001 C43A4876Într-un clasament al celor mai dure concursuri de Hard Enduro, aceasta ediție a Hard Enduro Poiana Ruscă este foarte probabil să ramână peste ani lider de necontestat. Traseele gândite de Raul și Ovidiu au fost lungi, foarte lungi, grele și epuizante. Cel mai rapid pilot de la clasa PRO, Jozsa Norbert Levente (Master Bike Cluj), a terminat ziua 1 de off-road în aproape cinci ore, dar au fost inclusivi piloți de la aceeași clasă care au ajuns la finis după 8 ore și 44 de minute. Cu atât mai mare este meritul organizatorilor, cu cât în ciuda acestor trasee neobișnuit de lungi și de dure nu au existat plângeri din partea sportivilor în ceea ce privește marcajul. Nu au existat piloți rătăciți și nici accidentări grave. Tradițional, ultima zi de off-road era una ușoară și scurtă. Hard Enduro Poiana Ruscă 2022 001 571A0102a făcut excepție și din acest punct de vedere. Am avut parte astfel și în această zi de trasee lungi și dificile, existând inclusiv piloții de la Experți care au ales să abandoneze traseele care le erau destinate în favoarea celor de la clasa Hobby. Aici au avut surpriza să constate că Raul nu a avut milă nici de aceștia, traseele de clasă C putând fi ușor comparațe cu cele destinate Experților. Premiile acordate de organizatori au fost pentru primii cinci sportivi de la fiecare clasă. Gazda acestui concurs a fost din nou frumoasa Pensiune Casiana din localitatea Ciulpăz.

01 C43A3278Norbi are meritul să cîștige această ediție de neuitat cu un avans de peste o oră în fața polonezului Maciej Loboz. Pe locul trei urcă Varga Zsolt de la clubul Go Racing București. Slovacul care aleargă cu licență cehă, Cyprian Zdenek pare de neoprit la clasa Veterani, acesta fiind urmat pe podium de Richard Marsalek (Haita Deva), și de Stroișteanu Bart (Master Bike Cluj).

02 571A8942Grigoraș Maria (Master Bike Cluj), câștigă la clasa Fete. Pe locul doi urcă Mareș Celine (Haita Deva), iar pe trei poloneza Paluch Joanna, care concurează sub culorile clubului Hard Enduro Arad.

Cehul Cochlar Daniel se impune la clasa Expert, urmat la 36 de secunde de polonezul Wisniewski Konrad și de sportivul de la CSU Știința București, Boțoacă Andrei Nicușor. LA clasa Hobby am avut iar un podium frumos plin cu sportivi foarte tineri, cursa fiind câștigată de Hămbășan Vlad Casian (Black Ryders Sibiu). 001 571A1530-PanoPe locul doi încheie Ott Kornel Jr., locul trei revenind sportivului de la Haita Deva: Kubovy Matyas.

Rezultatele complete ale CNIR Hard Enduro et.VI sunt disponibile aici.