Cronica ultimei etape de Motocros (06) – Lazarea 30.09.2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEtapa decisiva a Campionatului National Individual de Motocros al Romaniei a avut loc in acest sfarsit de saptamana la Lazarea, pe circuitul de la Ghiduț. Organizator etapei din 30 septembrie 2017 a fost Moto-Clubul Bastya Lazarea.

Publicul din zona Gheorghieni a avut parte de spectacol si vreme buna, dar cam friguroasa in prima parte a zilei, pe circuitul de motocros de Ghidut.  Campionatul national de motocros si-a desemnat campionii la finalul unor curse frumoase, curse in care au alergat clasele 50 aut.jun.III si jun.II; 65cc; 85cc; MX2; MX2 jun.; MX1; Amatori MX1 si MX2; Veterani 1 si 2; Quad.

CNIR MX 2017 a fost mai presus de toate un campionat desfasurat pe parcursul a nu mai putin de sase etape. Am avut sportivi care au dominat autoritare clasele lor dar si de rasturnari dramatice de situatie in clasamentul general. La finalul celor sase etape, Clasamentul General al anului 2017 la disciplina Motocros arată astfel.

Albumele de fotografii ale etapei pot fi vizionate aici si aici.

Stoichescu Mihai de la Moto Extrem Lugoj se impune si in aceasta etapa si isi adjudeca titlul de Campion National al celei mai importante clase de motocros: MX1.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa MX2, Balasz Istvan de la Steaua Bucuresti se impune cu 275 de puncte si victorie pe linie in toate mansele anului 2017. La MX2 Juniori, Strejut Horia de la Jitsu Zarnesti se impune pentru a doua oara in acest an in ambele manse si devine Campion National. Stan Iasmina de la CSM Bucuresti nu reuseste performanta de la Zarnesti cand a terminat in fata lui Horia si se multumeste astfel cu titlul de vicecampioana. La finalul acestei etape se claseaza pe locul doi Daus Dacian Ionut de la  Flacara Moreni si cu aceste puncte reuseste sa urce pe locul trei in clasamentul general al acestui an. Rezultatele complete ale ale etapei a VI-a, clasele MX1, MX2 si MX2 Jr. pot fi consultate aici.

Ma 500cc Juniori II am avut probabil cea mai dramatica situatie. Ambele manse au fost castigate de Jigmond Liviu de la Moto Extrem Lugoj, dar titlul de Campion National merge la Bartha Milan de la Steaua Bucuresti, care cu locurile doi si trei obtinute la Lazarea reuseste sa adune cu patru puncte mai mult decat competitorul sau direct.

ifLa 50cc Juniori III, Campion National este Becze Csillag Vince de la Steaua București, care incheie un an competitional perfect, cu victorii pe linie in toate mansele. Rezultatele complete ale Etapei a VI-a, clasele 50cc pot fi consultate aici.

La 65 cc, cu victorii in 4 din cele 6 etape ale acestui an, Campion National este Chiujdea Ioan de la CSM Bucuresti. La 85 cc Campion National este Eross Koppany de Steaua Bucuresti, titlul de Vicecampion fiind adujecat in ultima etapa de coechipierul sau, Szasz Oliver. Rezultatele complete pot fi consultate aici.

Campion National la Veterani 1 este Fazakas Zoltan de la Steaua Bucuresti cu un parcurs impecabil, victorie in toate cele sase etape ale CNIR 2017. La Vetereani 2 am avut parte de un duel care s-a intins pe parcursul tuturor manselor acestui an intre coechipierii Moto-Clubului Smart Brasov. La Lazarea s-a impus Stoeanovici Mihaita, dar Campion National al anului 2017 este Enceanu Alexandru. Abandonul de la Valea lui Mihai se pare ca a fost in final decisiv pentru transarea acestui titlu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa Amatori MX1 se impune Kovacs Balazs de la Ditriders Ditrau, Cupa FRM 2017 revenind insa lui Benga Bogdan Dorin de la CSM Bucuresti. La Amatori MX2 se impune in aceasta etapa si in clasamentul general Okos Zsolt de la Steaua Bucuresti. Kovacs Gergo de la Ditriders Ditrau se impune la Lazarea si devine Campion National al clasei Quad.

Rezultatele complete ale claselor Veterani si Amatori – Etapa 06 – pot fi consultate aici.

Partenerul nostru foto la aceasta importanta etapa de motocros a fost compania japoneza Olympus alaturi de camera foto mirrorless E-M1 Mark II.

Cu aceasta ultima etapă de la Lăzarea Campionatul National Individual de Motocros al Romaniei se incheie si ramane sa ne revedem toti in cadru festiv la Gala Campionilor 2017.

Multumim tuturor sportivilor, cluburilor si spectatorilor care au luat parte alaturi de noi la aceasta frumoasa epopee sportiva a anului 2017.

Foto: Marius Dinca & Olympus E-M1 Mark II.