Campionatul European de Enduro Bacau 2014

In perioada  30 mai – 1 iunie 2014, X Cape Moto Club din Bacau organizeaza pentru a doua oara in Romania o etapa de Campionat European de Enduro. Competitia aduna la start aproximativ 120 de sportivi din tarile europene, sportive care vor alerga la clasele E1/E2/E3 juniori si seniori, Clasele Veterani si Femei.  Fanii acestui sport vor putea intra in contact pe intreaga perioada cu sportivii, stafful tehnjc, producatorii si comerciantii din industria de profil.

In 2014 CE Enduro are 4 etape, prima s-a desfasurat in Spania, etapa a doua este gazduita de Romania, urmeaza etapele trei si patru din Italia si Ungaria. Pilotii din Romania participanti la aceasta competitie vor puncta si in contul etapei a doua din Campionatul National Individual de Enduro al Romaniei.

Vineri, 30 mai, sunt programate inscrierile, verficareatehnica, recunoasterea traseului, antrenamente libere cat si prima sedinta a juriului.

Sambata, 31 mai la ora 9.00 concurentii vor lua startul urmand sa parcurga de trei ori un traseu de 60 km lungime ce contine trei probe special cronometrate:  Cross, Extrem si Enduro Test. Durata medie de parcurgere a unui tur nu depaseste 2.5 ore.

Duminica, 1 iunie se ia startul la ora 9.00 pentru a douazi de traseu si probe speciale, de aceasta data doar doua ture de traseu sunt parcurse dupa care asistam la festivitatea de premiere a sportivilor organizata  in incinta Centrului de Afaceri si Expozitii  “MirceaCancicov”