CNIR Dirt Track la Braila

Sambata a avut loc pe stadionul Municipal din Braila Etapa a II-a din Campionatul National de dirt-track. Cursa a inceput conform regulamentului la ora 15 cu juniorii si s-a incheiat tarziu, dupa ora 19 cu seniorii si podiumul de premiere. Vremea capricioasa din ultimele zile a pus la indoiala insasi desfasurarea competitiei dar a avut si o parte buna, pista fiind udata din abundenta in mod natural, Micile retusuri au avut nevoie de sprijinul utilajelor de la Brai-Nita, sponsorul care ofera tot sprijinul atat financiar cat si logistic la buna desfasurare a etapelor de dirt-track de la Braila.
Competitia dedicata juniorilor a aliniat la start grupe de cate trei iar din cauza abandonurilor tehnice grila de start a fost modificata deseori. Sportivii romani au alergat alaturi de bulgari si unguri, ridicand publicul numeros in picioare pentru a sustine in mod patriotic sportivii nationali. Dealtfel, publicul brailean, venit in numar mare in dupa-amiaza de sambata merita o runda de aplauze pentru felul in care a incurajat si sustinut sportivii, dovada ca acest sport deosebit inca mai are radacini adanci in zona Brailei.

Duminica 11 mai a fost programata Etapa a III-a din Campionatul National si s-a dat ca ora de incepere ora 10 dimineata, primii la start fiind seniorii. Inca de la ora 9, spectatori de toate varstele au inceput sa-si i-a locurile in tribunele Stadionului Municipal din Braila. Copii insotiti de parinti, pensionari in haine de duminica, cupluri de tineri si grupuri de adolescenti galagiosi au reusit sa ocupe jumatatea umbrita a tribunei oficiale. Vremea a fost superba, cerul senin fara pic de nor si un vanticel domol erau semnele ca va fi o zi cu temperatura ridicata. Intr-adevar, cursele seniorilor, incalziti de competitia desfasurata cu o zi inainte, au fost mai spectaculoase decat in ziua de sambata, finala ridicand la propriu spectatorii in picioare prin combativitatea sportivilor. Cursele seniorilor au fost presarate cu accodente care au facut ca tribunele sa amuteasca pe moment dar care au primt cu aplauze si urale sportivii care au reintrat in cursa.

Cursa de duminica 11 mai a contat doar pentru seniori deoarece din cauza deselor intreruperi s-a prelungit pana la ora 13:30, cu tot cu festivitate de premiere, Astfel, etapa III juniori va fi disputata in 24 mai.

 

Credit foto: Geo Casapu