Congres MACEC – București 16.03.2024

POSTER TEST MACECCongresul MACEC (Motorcycle Association of Central European Countries), se va desfasura in acest an la Bucuresti, sambata, 16 Martie 2024. Acest eveniment este organizat de către Federația Română de Motociclism cu sprijinul companiei TRANSELECTRICA. 

MACEC a fost înființat pe 06 Iulie 2003 prin asocierea federațiilor de motociclism din Polonia, Ucraina și Slovenia. Primul Congres MACEC s-a desfășurat în 2004 la Horny Smokovec (Slovacia). Până în 2010, au fost acceptate în această asociație și România, Cehia, Moldova, Lituania, Slovacia și Belarus.

MACEC a fost înființată cu scopul de a încuraja cooperarea între federațiile naționale cu scopul de a dezvolta sportul și turismul cu motociclete, stabilirea de contacte internaționale, cooperarea în cadrul FIM Europe.

poster-50x70cm_TRANSELECTRICA.cdrRomânia este țară membră a Asociației Motocicliste a Țărilor din Europa Centrală din 2006 și a mai fost gazda acestui Congres în urmă cu zece ani, la Brăila.

MACEC are patru discipline: Speedway, Motocross, Enduro și Trial. România este organizatoare a Cupei MACEC la Speedway (Dirt Track), prin clubul CSM Brăila și cu sprijinul direct al Primvicepreședintelui FRM domnul Nicu Niță. Ultima etapă românească s-a desfășurat pe Stadionul Municipal din Brăila pe 21 octombrie 2023. Comisia de Dirt Track a FRM este condusă de domnul Gheorghe Voiculescu.

Președinta actuală a MACEC este poloneza Aleksandra Knyszewska, aceasta fiind aleasă în 2023 cu ocazia Congresului de la Tatranska Lomnica (Slovacia) pentru un mandat de cinci ani. La București va fi discutat și votat calendarul competițional 2024, precum și toate propunerile privind modificarea regulamentelor de concurs.