CNIR Enduro etapa 1

 

Prima etapa a Campionatului National de Enduro din 2014 s-a desfasurat la Lazarea, pe un circuit pregatit oricand sa gazduiasca chiar si o competitie la nivel european. Prin eforturile organizatorului, care este totodata si primarul comunei, zonele de Extrem Test si Motocross test, situate pe un platou aflat la 900 de metri altitudine, beneficiaza de un drum de acces asfaltat, parcare, locuri cu o buna vizibilitate pentru spectatori.

Desi ne aflam la doar 5 kilometri de polul frigului din Romania, localitatea Joseni. pe intregul parcurs al competitiei am avut parte de soare ceea ce a atras si un numar mare de spectatori dornici sa guste din spectacolul oferit de catre unii din cei mai buni rideri de offroad din Romania.

Clasa regina a avut la start nume grele, Emanuel Gyenes, Lucian Neaga, Emanuel Rogojan sau Norbert Josza. Batalia pentru pozitia a doua a fost apriga, prima treapta a podiumului apartinandu-i incontenstabil lui Gyenes care, cu toate ca a cazut destul de tare pe proba de motocros, mai are mult pana va putea fi depasit de cineva din Romania. Pe locul al doilea a reusit sa termine Rogojan care a mers ultima tura a traseului fara sa in urma unei cazaturi care i-a avariat buna parte din motocicleta. Pozitia a treia i-a revenit lui Norbert Josza care a reusit sa il depaseasca in cea de a doua zi a concursului pe Lucian Neaga.

 

Credit foto: Andrei Ciobica