Cronica Galei Campionilor FRM 2022 & 2021 – Bucuresti 10.12.2022

571A5254 micVa multumim pentru participarea la Gala Campionilor Federatiei de Motociclism 2022! Am fost alaturi de aproape 400 de invitati la Hotelul Radisson Blu din Bucuresti la un eveniment pe care nu il vom uita usor. Am sarbatorit impreuna  Campionii din 2022 si 2021, castigatorii Campionatului European BMU 2022, Sportivii Anilor 2021 și 2022, precum și cei mai buni organizatori din România.

Partenerii principali ai Federației Române de Motociclism în buna organizare a acestei Gale au fost Polaris și Moto E Motion.

01 571A4598Accesul în zona rezervată FRM a fost permis de la ora 12:00. Cocktail-ul oferit invitaților a fost un bun prilej de socializare până la ora 14:00. Imediat după sesiunea Foto oficială de la Banner-ul montat în holul hotelului Radisson, invitații au luat loc la mesele din sala Atlas. Alături de partenerul spiriduș Moto E Motion toți copiii motocicliști au primit în avans cadourile de Moș Crăciun. Am început apoi oficial acordarea premiilor, prezentator fiind domnul Andrei Borosovici.

571A4666Primii sportivi care au urcat pe podium au fost Campionii Europeni BMU din 2022. Am avut bucuria să onorăm un mare număr de sportivi români care au urcat pe cea mai înaltă treaptă a disciplinei lor din Campionatul European BMU. La Extrem Enduro podiumul final al clasei PRO a fost integral românesc, iar la Motocros, cei mai mulți campioni BMU au fost la rândul lor sportivi din România.

001 C43A6455Au fost apoi acordate Premii Speciale tuturor celor care au sprijinit motociclismul românesc în 2022, acestea fiind înmânate de către Președintele FRM, domnul Cristian Mureșan.

Sportivii Anului 2022 au primit distincțiile împreună cu câte o cască Alpinestars. Cei mai buni dintre cei mai buni în 2022 au fost:

001 IMG_4860- Jozsa Norbert Levente – Master Bike Cluj – multiplul campion al României la Hard Enduro nu mai are nevoie de nici o prezentare, acesta reușind în acest an nu doar un nou titlu național ci și unul balcanic.

- Varga Zsolt – Go Racing București – primul pilot român care aduce puncte mondiale la disciplina Hard Enduro (în urma prestației din 2022 la Red Bull Romaniacs la clasa Gold).

- Denis Brăescu – probabil cel mai bun an din cariera sa, cu titluri naționale Viteză și Supermoto, dar și cu rezultate foarte bune în Campionatul European BMU și Alpe Adria.

- Krisztian Tompa – Steaua București – Krisztian este din nou campion național la Motocros, acest an însemnând pentru pilotul din Sfântu Gheorghe și cucerirea titlului de Campion European BMU la clasa MX2. Mai mult, dacă în 2021 acesta a cochetat cu disciplina Hard Enduro, în acest sezon Krisztian a făcut pasul și spre disciplina Viteză, unde s-a impus la clasa 125 Sport.

001 C43A6569- Emanuel Gyenes – Vectra Zărnești – pilotul sătmărean este o legendă nu doar a Rally Raid-ului românesc ci și a celei mai galonate competiții: Raliul Dakar. Mult succes în ediția care începe la câteva ore după intrarea în nou an!

- Zoltan Ordog – Top Cross TCS Otopeni – Campion BMU la clsa MX125 și Campion Național la clasa MX2 Junior, dovedește de la an la an că este o certitudine a motocrosului românesc și european.

- Popa Andrei – CSM Braila – chiar dacă disciplina Dirt Track este mai bine cunoscută la Brăila, Andrei reușește an de an să mențină sus steagul participând inclusiv la competiții internaționale unde câștigă puncte pentru România.

- Ioviță Mark Luca – VN Motorsport Timișoara – Frații Ioviță sunt probabil cuplul de sportivi români cu cele mai multe cupe și medalii câștigate la o vârstă atât de fragedă. Mark este în acest an campion național și balcanic la Supermoto la clasa SM65, dar și vicecampion național la Motocros la clasa MX65.

001 571A4816Câștigător al titlului de Sportiv al anului 2021 - Jacopo Adriano Hosciuc de la HOS Racing Team a acordat un interviu pentru postul TV Antena 1 și a împărtășit cu telespectatorii aspecte mai puțin cunoscute din viața sa de elev.

Pascotă Patrick de la clubul Pascotă I.I. Timișoara a fost prezent pentru a primi titlul de sportiv al anului 2021, dar și cupa pentru titlul de campion național la clasa 300SSP în 2022. Patrick a primit o veste excelentă în chiar aceste zile, când la finalul unor teste pe circuitul Levante a fost acceptat pentru a concura în Campionatul de Motociclism al Italiei în 2023. Felicitări!

Gheorghe Adrian – CSTA București – a câștigat în acest an titlul național la Dirt Track, dar a primit și distincția pentru titlul de Sportiv al Anului 2021.

001 IMG_4885Gala Campionilor a început apoi cu cei mai tineri sportivi, cei de la clasa Juniorilor Mici de la Motocros și s-a încheiat cu podiumul disciplinei Rally Raid. La Final au fost extrase biletele câștigătorilor Tombolei FRM. Aceștia au câștigat vouchere în produse comercializate de Moto E Motion astfel: 2 premii de câte 1.500 ron, 2 premii de câte 1000 ron și alte 2 de câte 500 ron.

001 571A4908Aceast eveniment a fost cu adevărat unic pentru că am organizat două Gale (2021 și 2022), într-un singur mare eveniment. Perioada pandemică a făcut imposibilă organizarea de evenimente cu prezența unui mare număr de oameni în spații închise, dar Federația a dorit să nu rămână cu restanțe. Astfel, cei mai buni sportivi din 2021 au putut la rândul lor să urce pe podium într-un cadru festiv și să primească cupele pentru care au muncit tot anul.

Mulțumim tuturor celor care iubesc motociclismul!

Sărbători Fericite!