Cronica Arsenal Hard Enduro – Campionatul Național Et.III – Costești 17-19.07.2020

C43A0787Campionatul National de Hard Enduro al Romaniei a avut programata o noua etapa la sfarsitul saptamanii trecute. Arsenal Hard Enduro a fost a III-a etapa nationala si s-a desfasurat la Costesti (Hunedoara), intre 17 si 19 iulie 2020. Organizator a fost clubul Extrem Motors Orastie.

Au concurat clasele: A; B;C; Veterani si Fete.

x IMG_1502Au fost trei zile pline, cu un prolog desfasurat pe soare, o primă zi de concurs cu ploaie de la start la sosire și o ultima zi de offroad in care ploaia s-a oprit dar traseul era inca in mare parte inmuiat. Felicitam organizatorii pentru eforturile depuse pentru ca aceasta etapă națională să aibă loc.

De la bun început concursul a avut o bună promovare datorată prezenței la start a unor nume importante din Hard Enduro-ul mondial.  Teodor Kabakchiev – Campionul Mondial de SuperEnduro (Juniori), Alfredo Gomez – pilotul de uzină al Husqvarna, locul 2 la Red Bull Romaniacs 2019 și David Cyprian cel mai bun pilot ceh și câștigătorul Campionatului României de Hard Enduro 2018 și 2019 la clasa OPEN.

x C43A7706Ne-am bucurat ca la final podiumul să nu fie monopolizat de acesti trei foarte buni sportivi și să avem astfel și un român pe podium la clasa PRO: Kovacs Ervin Zsolt de la Master Bike Cluj a reușit să urce pe locul trei. Locul 1 a revenit cehului David Cyprian care a reușit să ia un avans decisiv sâmbătă, în ziua în care a plouat fără încetare. Previzibil, la Veterani se impune tatăl lui David, Zdenek Cyprian; urmat de Horumb Cosmin (Black Riders Sibiu), și Roth Constantin (Top Cross TCS Otopeni).

C43A0029Cel mai bun Expert la Arsenal a fost polonezul Broda Artur Tomasz. Pe locul doi termină Siklodi Zalan (Enduro Club Bistrita), iar pe trei Guiman Gheorghe Alexandru (Jitsu Zarnesti).

La clasa Hobby se impune tot un polonez: Juraszek Maciej Jan; urmat la 40 de secunde de  Costin Claudiu Andrei (Master Bike Cluj). și după alte C43A124726 de secunde de Sulea Cezar Nicolae (Go Racing Bucuresti). Cea mai bună fată este Mares Alyssa Maria (Haita Deva), urmată de poloneza Paluch Joanna și de Mares Celine (Haita Deva).

Rezultatele complete finale sunt disponibile aici.

Urmatoarea etapă din Campionatul Național de Hard Enduro va avea loc la Poiana Ruscă între 28 și 30 august 2020.