Cronica Arsenal Park Hard Enduro 01-03.09.2017 si Clasamentul General CNIR 2017

01 02Campionatul National Individual de Hard Enduro al Romaniei editia 2017 s-a incheiat in acest sfarsit de saptamana cu etapa de la Arsenal Park Orastie. Extrem Motors Hunedoara a fost responsabila de organizarea acestei etape finale din calendarul national, etapa care s-a desfasurat intre 1 si 3 septembrie 2017.

Vremea a fost perfecta, cu multi spectatori la Prolog, fiind de notat aici si prezenta unor grupuri mari de sportivi din Polonia, Cehia si Slovacia. Prologul s-a desfasurat in Complexul Arsenal Park Orastie, traseul amenajat de organizatori avand deja traditionalul obstacol in ton cu tema parcului: un tanc. 4 (4)

Punem astfel punct unui frumos an competitional in care disciplina Hard Enduro a reusit sa ne aduca curse deosebit de spectaculoase, multi concurenti, sponsori si fair-play. Nu in ultimul rand Hard Enduro a adus in România un numar impresionant de sportivi straini, din Europa dar si de pe toate celelalte continente ale lumii. Toti acesti sportivi veniti in Campionatul National Individual au contribuit substantial la dezvoltarea turismului, la mediatizarea frumusetilor Romaniei si la cresterea perceptiei pozitive la adresa tării noastre. Nu intamplator, datorita cresterii exponentiale a acestei discipline moto, Romania a reusit in acest an sa monopolizeze integral podiumul Camptionatului European de Extrem Enduro.

Fotografii de la această etapă pot fi vizionate în albumele 1, 2 și 3.513

La Clasa A, Campion National al României la Hard Enduro 2017 este Jozsa Norbert Levente de la Masterbike Cluj. Acesta se impune cu un total de 290 de puncte in fata coechipierului sau Szakacs Robert, cu 239 de puncte. Medalia de bronz revine sportivului de la CSU Stiinta Bucuresti: Dumitrescu Alexandru (Alec), care a fost in final la doar 4 puncte distanta de ocupantului locului doi. Kovacs Ervin Zsolt de la BGS Motorsport Bucuresti a fost primul roman in clasamentul final de la Arsenal Park Hard Enduro, acesta reusind astfel sa termine pe locul 4 in Campionatul National de Hard Enduro. La Clasa A Open s-a impus la fel ca in editiile precedente sportivul David Cyprian din Cehia, cu 310 puncte, acesta fiind si castigatorul Arsenal Park Hard Enduro 2017 Clasa PRO. IMG_0852

La Clasa B au luptat pana in ultima zi de concurs de la Arsenal Park coechipierii de la Haita Deva: Mistor Alex Dacian si Raul Patrau, in final Mistor reusind sa se impuna cu 14 puncte avantaj. Castigatorul Arsenal Park Hard Enduro, Lascus Ovidius Petrisor de la FM Racing Alba Iulia, in ciuda victoriei sale din ultima etapa, termina pe locul 3 in Clasamentul General National al Clasei B Hard Enduro.

Stroisteanu Vartolomei de la Masterbike Cluj se impune inca o data la clasa Veterani, acesta devenind Campion National al Romaniei cu o etapa inainte de incheierea campionatului. Pe locul doi si medalie de argint primeste Avramescu Razvan Eduard de la Go Racing Bucuresti, bronzul mergand la Cocrean Adrian de la Haita Deva. La Clasa Veterani Open s-a impus la Arsenal Park cehul Zdenek Cyprian, acesta fiind si lider in Clasamenul Final Open CNIR Hard Enduro 2017 cu 330 de puncte.

324 12-2La Clasa Hobby s-a impus la Arsenal Park sportivul clubului Hard Enduro Club Arad: Leric George. Acesta este in acelasi timp si primul in Clasamentul General CNIR Hard Enduro 2017 Clasa C cu 300 de puncte, urmat de Sarandan Cristian de la Las Vegas Arad si Bota Cosmin Rafael de la Haita Deva. De mentionat aici ca Leric George reuseste sa se impuna in Clasamentul Final CNIR Hard Enduro si la Clasa C Open, in fata slovacilor Miroslav Moringa si Tomas Minarsky.

Clasa Fetelor a fost castigata la Arsenal Park 2017 de Polivkova Michaela din Slovacia urmata de Andrea Goga de la BGS Motorsport Bucuresti.   01

Rezultatele Arsenal Park Enduro 2017 – Et.03 CNIR sunt disponibile aici.

Clasamentul Final al Campionatului National Inividual al Romaniei 2017 la Hard Enduro este disponibil aici.

Ne vedem la Gala Campionilor 2017!