Cronica Campionatului European de Enduro – Bacau 18-20.05.2018

C43A2108 dlogoClubul X-Cape Bacau a organizat impecabil in acest sfarsit de saptamana a II-a etapa de Enduro din Campionatul European 2018. Aceasta etapa a contat de asemenea in campionatul balcanic si national.

Intre 18 si 20 mai 2018 au luat startul la Bacau peste 100 de sportivi din 18 tari.

Prima zi a fost a sportivului francez Hugo Blanjoue  (KTM) – 23 de ani).  Pe locul doi a terminat suedezul Erik Appelqvist, iar pe trei cehul Krystof Kouble (toti trei alearga la clasa Juniori, cea mai importanta clasa a acestei competitii).

C43A0999 clogo1Sportivul de la CSU Stiinta Bucuresti, Andrei Botoaca incheie ziua pe un foarte bun loc 5, la clasa motocicletelor peste 250cc in doi timpi. Din păcate, Domokos Csaba de la clubul Ditriders Ditrau, a fost nevoie să abandoneze din motive tehnice in a IV-a tura a zilei. Reuseste astfel  insa sa puncteze in campionatul national, care prevede obligativitatea parcurgerii a minim trei ture.

Sportivii si organizatorii se pot declara norocosi la finalul primei zile de concurs, la o ora dupa inchiderea circuitului, Bacaul fiind lovit de o furtuna destul de puternica.

C43A1850 clogoA doua zi de concurs incepe sub cele mai bune auspicii. Ploaia cazuta peste noapte face ca traseul sa se prezinte in conditii optime. Liderul clasamentului general european, italianul Alessandro Battig, isi ia revansa dupa ce in prima zi a pierdut destul de mult timp la o urcare dificila din zona de Enduro Test. Pilotul echipei Kawasaki nu doar ca reuseste sa stabileasca timpul de referinta al zilei la clasa 4T peste 250cc), dar se si impune in clasamentul general al etapei de la Bacau. Pe locurile doi si trei, la general, termina suedezii Oliver Nelson si Rikard Hansson. Andrei Botoaca termina pe locul 6 si merita felicitarile noastre pentru prestatia buna avuta alaturi de cei mai buni sportivi ai Europei.

C43A2339Rezultatele finale ale CE Enduro Et.II sunt disponibile aici.

Fotografiile evenimentului sunt disponibile aici si aici.

Urmatoarea etapa europeana de Enduro va avea loc in Suedia, la Skövde, intre 11 si 12 august 2018.  Mai multe informatii despre desfasurarea acestui campionat european sunt disponibile aici: http://european-enduro.com/

 

____________________

Foto: Marius Dincă