Cronica CNIR MX Et.II & CE EMX65 & EMX85, CE BMU Et.II – Ciolpani 06-08.05.22 + Seminar MX Education

_ED_5629Campionatul National de Motocros etapa a II-a, Campionatul Balcanic si Campionatul European al claselor 65 si 85 au avut programate o etapa comuna pe circuitul de motocros TCS Racing Park din Ciolpani-Gorgota, judetul Ilfov. Cluburile Top Cross TCS Otopeni împreuna cu Dual Racing Team Bucuresti au organizat această sărbătoare a motocrosului între 6 si 8 mai 2022.

In campionatul national au concurat clasele: 50cc Jun II + III; 65cc; 85cc; MX2; MX125 2T; MX1; Amatori MX OPEN; Amatori MX2; Veterani 1 si 2 si Fete.

In campionatul balcanic au concurat clasele:MX50, MX65, MX85, MX1, MX2, MX125 2T, MX si MXS.

In campionatul european au concurat clasele EMX65 si EMX85.

_ED_4650179 de sportivi au spus prezent la concursul de motocros cu cel mai mare număr de participanți din Campionatul Național al României. Un record absolut și un festin motociclist la cel mai înalt nivel. Au concurat sportivi din România, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Macedonia de Nord și Republica Moldova. Circuitul TCS Racing Park s-a prezentat impecabil de la început și până la ultima manșă, inclusiv fiind prezenți la acest frumos eveniment peste 700 de spectatori plătitori de bilete.

Sami Dumitru (Top Cross TCS Otopeni), urcă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului european al clasei EMX65 și este acum lider în clasamentul Campionatului European de Motocros al Zonei de Sud Est. Felicitări!

_ED_6197La clasa europeană EMX85, cel mai bun rezultate este obținut de Ioan Chiujdea (Top Cross TCS Otopeni), respectiv locul IV. Se impune la ceastă clasă din Ungaria sportivul Ferenc Orlov.

Am avut parte de o cursă deosebit de spectaculoasă la clasa MX1, unde campionul României George Căbăl (Jitsu Zărnești), se vede nevoit să se mulțumească în final cu locul trei balcanic. Pe primul loc s-a clasat bulgarul Julian Georgiev.

În manșele comune ale claselor MX2 și MX125 2T urcă pe locul doi balcanic Robert Krisztian Tompa de la clubul Steaua București. Acesta a câștigat prima manșă, pentru ca cea decisivă să revină bulgarului Hakan Halmi. Din acest an promovat la clasa superioară, confirmă încă o dată Zoltan Ordog (Top Cross TCS Otopeni), și urcă pe prima treaptă a podiumului clasei MX Junior din Campionatul European BMU.

_ED_6442România ocupă locul doi clasa MX (Amatori) din campionatul balcanic prin Csaba Galfi de la clubul Juvenes Tg. Mureș. De la același club se impune la clasa Senior Ionuț Cojanu.

Artemii Gangurean din Republica Moldova se impune la clas MX50, urmat de Vilmos Csilag de la Steaua București și Paula Elena Gavril de la Jitsu Zărnești.

La doar o zi după încheierea manșelor, Federatia Romana de Motociclism in parteneriat cu Federatia Internationala de Motociclism si MX Education au organizat un seminar dedicat celor care antreneaza sportivii clasele MX65 si MX85. Seminarul a avut loc între 9 si 11 mai 2022. Fiecare antrenor invitat a venit împreună cu cel mai bun sportiv pe care îl antrenează (obligatoriu doar de la clasele MX65 sau MX85). A existat în prima zi a seminarului un modul destinat copiilor, acesta având două componente, una teoretică și un practică pe circuitul TCS Racing Park. Tot restul evenimentului a fost dedicat antrenorilor, aceștia având programate mai multe cursuri specifice alături de profesorii de la MX Education. 003 IMG_1732Seminarul s-a încheiat miercuri, în fiecare zi cursurile desfășurându-se de dimineața până seara, cu pauză de prânz și cu multe momente dedicate discuțiilor libere. La finalul seminarului antrenorii și sportivii au primit un Certificat de Participare MT-1 și MT-A din partea MX-Education.

Rezultatele complete sunt disponibile în următoarele linkuri în funcție de campionat: CNIR, CE MX și BMU.

Urmează în Campionatul Național de Motocros etapa a III-a, etapă care se va desfășura între 4 și 5 iunie 2022 pe circuitul din Zărnești.

 

————

Foto: Toma Nedelea