Cronica CNIR Rally Raid Et.I – Brasov 02-03.04.2021

IMG_0145 015 (9)Rally-Raid-ul a fost in acest an disciplina care a deschis sezonul competitional al Federatiei Romane de Motociclism. BAJA Transilvania a fost astfel prima etapa din Campionatul National de Rally Raid 2021, etapă care a avut loc la Brasov intre 2 si 3 aprilie. Organizator al acestei etape a fost clubul sportiv Transcarpatic Brasov.

Au concurat clasele: -450cc si +450cc.

Competiția s-a desfășurat pe o vreme ce a alternat soarele cu norii și ploaia, alături de zece motocicliști care și-au asumat că vor avea parte de un concurs cu mult noroi. Etapa s-a desfășurat fără prezența spectatorilor și cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară.

001 C43A4541 035 logoCele trei probe speciale au fost gândite de domnul Victor Pop astfel încăt sportivii să se regrupeze în parcarea Roman Brașov după parcurgerea fiecăreia dintre acestea. Ploaia a fortaț organizatorii să oprească desfășurarea ultimei probe speciale, astfel încât toți sportivii au terminat concursul înainte de lăsarea întunericului.

Ceremonia de premiere a fost una inedită. Pe lângă premiile acordate sportivilor care au urcat pe podiumul primei etape naționale, au fost acordate și distincțiile pentru campionii național de Rally Raid din 2020. A fost adoptată această soluție pentru toate disciplinele moto din cauza imposibilității desfășurării Galei Campionilor 2020, epidemia nepermițând o astfel de reuniune festivă.

002 C43A3407 977 logo 977Cel mai bun sportiv al zilei a fost Florea Ionuț de la clubul sportiv Gerula Racing. Acesta se impune la atât la clasa -450 cât și în clasamentul general al motocicletelor. Mai mult, acesta stabilește și cel mai bun timp al zilei dintre toate echipajele care au luat startul în această primă etapă națională (inclusiv echipajele auto si SSV). Acesta a fost urmat pe podium de Ganea Valentin și Contatore Federico.

Cursa clasei +450cc a fost câștigată de Căpușan Gabi de la clubul Masterbike Cluj. Pe locul doi încheie Mităchescu Cătălin, iar pe trei Gherga Silviu.
Rezultate complete CNIR Rally Raid Et 1 – Brasov 03.04.21
Următoarea etapă națională va avea loc la Călărași între 23 și 25.04.2021, club organizator MRM Bucuresti.