Cronica CR Hard Enduro Alba Iulia 28-29.09.2019

C43A4019 aaaPrima editie a concursului Hard Enduro Alba Iulia s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute la Ampoita, in organizarea clubului Extrem Motors din Orastie. Competitia a contat in cadrul Campionatului Regional de Vest si s-a desfasurat intre 28 si 29 septembrie 2019.

Au concurat clasele: Pro, Experti, Veterani, Fete si Hobby.

Peste 90 de sportivi au avut parte nu doar de o vreme foarte buna ci si de un traseu frumos, tehnic si bine marcat. Cartierul general al concursului a fost la Casa Ampoițană (fosta Pensiune Casa cu Dor), startul zilei de off-road fiind dat chiar de aici.

1 C43A4740 bbbPrologul a avut parte de un public foarte numeros, o zonă foarte pitorească și un număr mare de piloți care au ajus la finish aproape complet epuizați. Traseul Prologului a avut 20 de km de pădure și două zone de obstacole artificiale, una la început și una la sfârșit.

Marele câștigător al primei ediții a Hard Enduro Alba Iulia este pilotul olandez cu licență românească: Rienk Jan Tuinstra de la clubul Jitsu Zărnești. Acesta a fost urmat la clasa PRO de Raul Pătrău (Extrem Motors Orastie), și de Nicolae Miron Vasiu (Black Riders Sibiu).

C43A5792 321 cccCel mai bun veteran este Stroișteanu Bart (Master Bike Cluj), iar primul pilot de la clasa Expert este Siklodi Zalan (Enduro Club Bistrita).

Alionescu Alexandru de la clubul Extrem Motors Orastie a ajuns primul la clasa Hobby. Am avut un număr mare de fete la start, șase, cea mai bună fiind Andrea Goga de la clubul Go Racing București.

4 C43A5263 bbbClasamentul complet al CR Hard Enduro Alba Iulia 28-29.09.2019 este disponibil aici.

Fotografii din competitie sunt disponibile aici.

Foto: Marius Dinca & Antonia Kamilla Gaspar