Cronica Ditrocks – Campionatul Est European & CNIR Hard Enduro Et. IV – Ditrau16-18.07.2021

001 IMG_8060Editia a IV-a a Ditrocks a fost in acest an etapa de Campionat Est European de Extrem Enduro. Clubul Ditriders Ditrau a organizat etapa a IV-a din Campionatul Național de Hard Enduro între 16 și 18 iulie 2021.

Au concurat clasele: PRO, Expert, Hobby, Fete și Veterani.

Am avut parte nu doar de o vreme foarte bună ci și de o organizare de excepție. Au luat startul 150 de sportivi din Europa, Israel și Statele Unite, iar organizatorii au pregătit pentru aceștia trasee noi și un marcaj fără greșeală.

0001 C43A6427Toate speranțele noastre au fost alături de Jozsa Norbert Levente, pentru ca acesta să își apropie un podium Est European. Prima zi de concurs părea să confirme speranțele noastre, în prima jumătate a cursei Norbi punând patru minute între el și competitorul lui direct, bulgarul 01 IMG_8171Teodor Kabakciev. Finalul de cursă a fost însă unul dramatic, Norbi intrând pe o buclă de B și suferind și o ușoară accidentare (o creangă a reușit să treacă prin cizmă în dreptul închizătorii și a ajuns la picior). A fost moentul cheie al acestei competiții, din acel moment Teodor preluând conducerea și pâstrând poziția de lider până la finalul concursului. Norbi se vede nevoit să se mulțumească cu locul doi la clasa PRO, pe trei ucând sportivul israelian Suff Sella.

01 IMG_8336Cyprian Zdenek (Cehia), se impune fără emoții la clasa Veterani, acesta fiind urmat pe podium de Stroișteanu Bart (Master Bike Cluj), și Gheorghe Orzan (Jitsu Zărnești).

La clasa Fete ajunge cu o oră avans fața celorlalte concurente Mareș Celine (Haita Deva). Locul doi merge la poloneza Paluch Joanna, iar pe trei urcă Diana Bădău de la clubul Go Racing București.

0001 IMG_0105KLIMEK Bartolomiej ĂPolonia), se impune la clasa Expert, urmat de Peter Weiss Hansen (Danemarca), și Horvat Szilard (Master Bike Cluj).

La clasa Hobby câștigă cehul Svoboda Adam, urmat de Simulov Zoran Ciprian (Go Racing București), și slovacul Miroslav Moringa.

Rezultate CNIR Hard Enduro Et. IV – Ditrocks 16-18.07.2021