Cronica Ditrocks – Campionatul National de Hard Enduro Et.III – Ditrau 19-21.07.2019

C43A7602 pppEtapa a III-a din Campionatul National de Hard Enduro a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute la Ditrau, in judetul Harghita, Clubul Ditriders Motorsport a organizat DITROCKS intre 19 si 21 iulie 2019 si putem spune fara sa gresim ca am avut parte de o organizare foarte bună si un concurs de Hard Enduro de care ne vom reaminti cu placere peste ani.

Au concurat clasele A, B, C,Veterani, si Fete.

C43A6523 pppAu luat startul cei mai buni sportivi din România și nu numai. Organizatorii au reușit performanța de a aduce la startul Ditrocks inclusiv piloți care concurează pentru podiumul Red Bull Romaniacs sau alte competiții internaționale de top. Iar aceasta nu este deloc puțin lucru având în vedere că Ditrocks este un concurs tânăr, aceasta fiind cea de a II-a ediție.

C43A8281 bbbVremea a fost de partea organizatorilor la Ditrău, concursul fiind ocolit de ploile care s-au oprit pe 19 si au reînceput pe 22 iulie. Etapa națională s-a desfășurat astfel în cele mai bune condiții meteo. Tabăra competiției a fost la Pensiunea Creastă de Cocoș (Kakastaréj Fogadó), din localitatea Ditrău. Organizatorii Ditrocks au investit substanțial în imaginea concursului, fotografiile și filmările din concurs fiind unele care fac cinste oricărei competiții din calendarul Federației Internaționale de Motociclism.

C43A9984 lllMarele câștigător al Ditrocks 2019 este Alfredo Gomez (Spania), pilotul oficial al echipei de uzină Husqvarna. La clasa PRO lupta s-a dus în trei în toate cele trei zile de concurs, spaniolul având o competiție reală din partea cehului David Cyprian (câștigător al Campionatului Național de Hard Enduro 2018 la clasa Open), și a celui mai bun sportiv din România: Jozsa Norbert Levente (Master Bike Cluj).

C43A0728Cel mai bun Expert este Costin Viorel Radu (Master Bike Cluj), urmat de Furtună Ciprian Codruț (Go Racing București), și Ursu Ștefan (Master Bike Cluj).

La clasa Hobby castiga din partea clubului gazda Konkol Matus, urmat de Seica Flaviu Șerban (Master Bike Cluj), și Pal Elod (Ditriders Ditrau).

C43A0133 lllCel mai bun Veteran este din nou Zdenek Cyprian din Cehia. Pe locul doi sosește Stroieșteanu Bart (Master Bike Cluj), iar pe trei Horumb Cosmin de la același club.

La fete urcă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Andreea Goga de la clubul Go Racing București

Clasamentul complet al CNIR Hard Enduro Etapa III este disponibil aici.

Fotografii din concurs sunt disponibile aici și aici.