Cronica Ditrocks – CNIR & CE BMU Hard Enduro – Ditrau 14-16.07.2023

01 571A1935Clubul Ditriders Ditrau a organizat etapa a V-a din Campionatul National de Hard Enduro al Romaniei. Ditrocks s-a desfasurat intre 14 si 16 iulie 2023 in localitatea Ditrau si a fost in paralel si etapa din Campionatul European BMU de Extrem Enduro.

Au concurat clasele: A, B, C,Veterani (pe traseu de B), si Fete.

001 C43A1294Organizatorii au pregătit pentru acest an un Prolog nu doar spectaculos, ci mai ales unul urmărit de un număr foarte mare de localnici și iubitori ai Hard Enduro-ului. Traseele alese au fost suficient de lungi și de dure încât să putem spune că participanții au avut parte de zile de curse la cel mai înalt nivel sportiv. A fost editia  Ditrocks cu cel mai mare număr de sportivi, 197. Felicitări!

001 C43A4340Lupta pentru primele patru locuri de la clasa PRO s-a dus de la Prolog și până în ultima zi de concurs între patru sportivi cu pretenții la top10-ul mondial de Hard Enduro: Alfredo Gomez, Teodor KabakchievDavid Cyprian și Jozsa Norbert #32. Dacă Prologul a fost dominat fără prea mari probleme de către campionul spaniol Alfredo Gomez, zilele de off-road s-au dovedit a fi o cu totul altă poveste. Bulgarul a preluat conducerea după primele urcări mai dure și nu mai cedat-o până la final. Pe doi a terminat cehul David Cyprian, iar pe trei Alfredo Gomez.

001 571A2582Lupta Veteranilor a fost la rândul ei una în care câștigătorul nu a fost și cel mai bun la Prolog. Josef Suttner (Germania), a avut cel mai bun timp la Prolog, pentru ca la finalul celor trei zile de concurs să se claseze pe locul trei. Câștigă clasa cehul Cyprian Zdenek, urmat pe podium de către Bart Stroișteanu (Master Bike Cluj).

01 C43A4209Clasa Expert a avut un podium final cu trei sportivi din Ungaria. Ott Kornel Jr. demonstrează încă o dată că în ciuda tinereții sale și a unui fizic mai degrabă de copil este un endurist cu o tehnică remarcabilă. Cel mai bine clasat pilot român este Pop Sorin Nicolae de la clubul Master Bike Cluj (locul 4).

0001 C43A2044Grigoraș Maria încheie așa cum ne așteptam pe primul loc la clasa Fete și cu un timp de Top5 Hobby. Este urmată pe podium de către Mares Alyssa și poloneza Paluch Joanna.

La clasa Hobby se impune Florin Sulică (Motokron Racing Team), urmat la aproape șapte minute de către Vinersar Cristian (Black Ryders Sibiu). Pe trei, încheie podiumul ungurul Kiss Sebastian.

Rezultate Generale PROVIZORII – CNIR Hard Enduro Et. V – DITROCKS 14-16.07.2023

Peste doar o săptămână România este gazda Campionatului Mondial de Hard Enduro, Red Bull Romaniacs ajungând la ediția XX de pe poziția incontestabilă de „cel mai dur raliul de hard enduro din lume”.