Cronica EnduroPanorama – CNIR Hard Enduro 2023 Et.II – Ghelari 03-06 Mai

07 571A5714Editia aniversara a EnduroPanorama s-a ridicat la inaltimea asteptarilor. Am avut astfel un record de sportivi atat al concursului organizat de Haita Deva cat si al Campionatului National de Hard Enduro: 526 de sportivi din Europa, Asia si America. Felicitam astfel organizatorii pentru ridicarea nivelului acestei competitii la unul ce poate rivaliza oricand cu o etapă de mondial!

Au concurat clasele: A, B, C ,D, Veterani si Fete.

001 571A5621Vremea a fost neașteptat de bună pentru această perioadă și a favorizat desfășurarea fără probleme a celei de a II-a etape naționale de Hard Enduro. Concursul a fost din nou găzduit de Pensiunea Panorama, spațiile verzi imense ale acestei frumoase pensiuni fiind însă insuficiente pentru numărul mare de rulote, corturi, autorulote, mașini și motociclete venite la cea de a XV-a ediție a concursului patronat de clubul Haita Deva. De această dată, organizatorii au decis rezervarea integrală a zilei de marți, 02 mai, doar pentru înscrieri; aceasta fiind o idee foarte bună în contextul numărului foarte mare de sportivi.

001 C43A132700001 571A9165Bulgarul Teodor Kabakchiev pare că făcut o adevărată pasiune pentru concursurile românești pe măsură ce are un nivel din ce în ce mai ridicat inclusiv în etapele Campionatului Mondial. Acesta nu a lăsat astfel nici o șansă campionului Cehiei, David Cyprian; al Spaniei, Alfredo Gomez și al României, Jozsa Norbert Levente. Pe șase a încheiat concursul Raul Pătrău, iar pe opt Varga Zsolt.

03a 571A9335Cu toții ne-am înterbat ce ar face veteranul atotcâștigător Cyprian Zdenek dacă ar concura la Expert. Ei bine acum am aflat. Ar bate și acolo. Pe doi urcă germanul Michal Dornak și pe trei sportivul de la CSU Știința București, Andrei Boțoacă. Marius Fabian a încheiat cursa pe locul șapte, iar Vlad Hămbășan pe opt.

0001 C43A4829O altă dilemă o avem de când Maria Grigoraș bate tot la clasa fete. Ce ar face însă aceasta dacă ar concura cu băieții de la clasa Hobby? Ei bine i-ar bate pe majoritatea. Maria Grigoraș a încheiat pe locul șase în fața a peste 250 de sportivi din toată Europa care au concurat la această clasă. La clasa fete urcă pe podium alături de Maria surorile Mareș, Celine și Alyssa terminând pe locurile 73 și respectiv 87 la clasa Hobby. Clasa Hobby este câștigată de neamțul Manuel WOELKE.

00001 571A7204Clubul Haita Deva a introdus separat și o clasă Shorty pentru sportivii care doresc să concureze fără a parcurge însă integral traseul (aceștia parcurg jumătate din km zilelor de concus 2 și 3). Aceasta a fost câștigată de slovacul Milan Klementovic.

Rezultate Finale Enduropanorama – CNIR Hard Enduro Et. II – Ghelari 03-06.05.2023

Următoarea etapă națională este organizată de clubul X-Cape Bacău la Comânești între 19 și 21 Mai 2023.