Cronica Hard Enduro Alba Iulia – Ampoița 19-21.06.2020 – Et. I Campionatul Național de Hard Enduro

02 C43A3347Extrem Motors Orastie a organizat prima etapa din Campionatul National de Hard Enduro al Romaniei 2020. Concursul a avut loc intre 19 si 21 iunie 2020 in localitatea Ampoita din judetul Alba.

Au concurat clasele Pro, Veteran, Expert, Hobby si Fete.

Marea necunoscută a acestui concurs era vremea, meteorologii anunțând în această perioadă vreme schimbatoare cu ploi și furtuni. Din fericire, concursul a fost de la cap la coada desfășurat pe o vreme impecabilă, sportivii putând în sfârșit să se 0001 C43A3935bucure cu adevărat de revenirea pe motociclete după o lungă și intensă așteptare. Organizatorii au pus la dispoziția sportivilor măști , dezinfectant și șervețele umede cu alcool. Echipajul medical prezent a făcut un triaj integral al sportivilor, cu măsurarea temperaturii și evaluarea stării generale de sănătate. Accesul în zona de secretariat a fost limitat drastic, astfel încât să se evite formarea de grupuri prea mari de sportivi.

03 IMG_8412Au participat peste 130 de sportivi, cu mult mai mulți decât estimările inițiale. Am consemnat și un record, clasa Fete având la această etapă națională 9 concurente. Merită remarcat aici că locurile 1 și 3 au fost câștigate de surorile Mareș (Alyssa și Celine), în timp ce tatăl lor, Mareș Cosmin a încheiat concursul pe locul 4 la clasa Hobyy.

C43A8962Marele câștigător al acestei ediții a fost multimplul campion național Jozsa Norbert Levente de la clubul Master Bike Cluj. Acesta a fost urmat în clasamentul general al clasei PRO de Rienk Jan Tuinstra de la clubul Jitsu Zarnesti (care a concurat în ultima zi accidentat), și Kovacs Ervin Zsolt (Master Bike Cluj).

Cel mai bun Veteran a fost Constantin Roth (Top Cross TCS Otopeni). Locul doi a fost obținut de Găzdac Claudiu Petrică (Master Bike Cluj), bronzul revenind lui Maclarty Murdo Fergus (Extrem Motors Orăștie).

00001 IMG_8963Cel mai bun Expert este Siklodi Zalan de la Enduro Club Bistrița. Acesta a fost urmat pe podium de Horvat Szilard (Jitsu Zărnești), și Ursu Ștefan (Master Bike Cluj).

La clasa Hobby am avut o premieră pe prima poziție, Vinersar Cristian Vasile de la Clubul Black Riders Sibiu, concurând pentru prima dată în Campionatul Național. Locul doi a fost adjudecat de Petru Șimian (Free Bike Team Rm. Vâlcea), pe trei încheind Sulea Cezar Nicolae (Go Racing București).

00001 IMG_8856 2Mares Alyssa Maria se impune la clasa Fete din partea clubului Haita Deva, sora și coechipiera ei Celine terminând pe locul trei. Pe doi urcă Codrean Voinea Geanina de la clubul Lion Racing Team Sebiș.

Rezultatele complete ale CNIR Hard Enduro Etapa I pot fi consultate aici. A existat o singură contestație la clasa Expert, iar această contestație a fost soluționată favorabil. Rugăm sportivii să aibă în vedere și la viitoarele concursuri că rezultatele provizorii pot fi consultate pe site-ul nostru la finalul zilei de concurs, eventualele contestații putând fi depuse la secretariat inclusiv în ziua următoare până la ora 08:30. Toate acestea pentru a se evita aglomerația din zona tradițională de afișare a rezultatelor și astfel respectarea obligativității distanțării fizice din această perioadă.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Hard Enduro este Ditrocks, concursul urmând să aibă loc la Ditrău între 10 și 12 iulie 2020.