Cronica Hard Enduro Piatra Craiului – CNIR Et. IV – 23-25.06.2023

01 571A7898Motokron Racing Team a organizat etapa a IV-a a Campionatului National de Hard Enduro al Romaniei 2023. Hard Enduro Piatra Craiului a ajuns la cea de a V-a editie, concursul desfasurandu-se intre 23 si 25 iunie în Zărnești, județul Brașov.

Au concurat clasele: Pro, Expert, Veterani, Fete si Hobby.

Peste 140 de sportivi au luat startul vineri în primul Prolog transmis LIVE pe pagina oficială de Facebook a FRM. 03 571A0658Organizatorii au pregătit un traseu deosebit de spectaculos în fața pensiunii Popasul Craiului din Zărnești pentru sportivii pe ale căror motociclete au fost montate transpondere. Vremea a fost perfectă și am avut un număr mare de spectatori într-un decor montan feeric. Transmisia LIVE a avut un număr mare de urmăritori online, acest demers tehnic fiind posibil cu eforturile unei echipe de 9 oameni si 6 01 C43A5735camere de filmat fixe, mobile și drone. Organizatorii au premiat în aceeași seară câștigătorii Prologului de la fiecare clasă și apoi au dat startul petrecerii cu muzică Live și foc de tabără. La fel ca în fiecare an a performat la tobe un sportiv de Hard Enduro care este o prezență constană în campionatul național: Răzvan Bulcarcă.

04 571A1083Zilele de concurs off-road au fost marcate de apariția ploilor și de lupta la vârf dusă de Jozsa Norbert Levente și David Cyprian. După prima zi de concurs conducea la clasa PRO Norbi cu un avans de 40 de secunde. În ultima zi de concurs cei doi sportivi au mers împreună până la 01 571A2575primul check point, pentru ca apoi, pe măsură ce traseul devenea din ce în ce mai dificil sportivul slovac să se distanțeze și să își asigure până la final un avans considerabil. Pe locul trei s-a clasat Varga Zsolt de la clubul Go Racing București, urmat de coechipierul său Ciprian Furtună și de Guiman Alexandru de la Motokron Racing Team.

La Veterani cîștigă Cyprian Zdenek, urmat pe podium de Stroișteanu Bart și Grigoraș Gabriel (amândoi de la clubul Master Bike Cluj).

0001 571A8549Clasa Fete este deja putem spune monopolizată de către Grigoraș Maria (Master Bike Cluj), sportiva pe care sperăm în viitor să o vedem pe podiumurile competițiilor europene și mondiale de Hard Enduro. Pe doi încheie cursa Binder-Moss Leni, iar pe trei Bozesan Mariana, amândouă sportive la Black Ryders Sibiu.

Clasa Expert este are un podium integral românesc, în ciuda participării unor sportivi foarte buni din Ungaria, Cehia și Polonia. Se impune Raul Marin, urmat de coechipierul său Dumitru Ioan (Motokron Racing Team). Pe trei urcă Sulea Cezar Nicolae (Go Racing București)

06 571A2851Sulică Lucian Florin (Motokron Racing Team), domină clasa Hobby, cu un avans de peste 21 de minute. Pe locul doi se clasează Lukas Stolar (Extrem Motors Orăștie), iar pe trei Vinersar Cristian Vasile (Black Ryders Sibiu).

Zilele de off-road au avut un grad mare de dificultate din cauza ploilor. Organizatorii au modificat peste noapte traseul 001 571A3651astfel încât să reducă riscurile pentru sportivi, din acest punct de vedere cursa fiind una fără incidente. Cu toate acestea în ambele zile de concurs un număr mare de sportivi s-au văzut nevoiți să se recunoască învinși de dificultatea traseului. La clasa Hobby au reușit să treacă linia de finis 40 de sportivi, alti 25 văzându-se nevoiți să abandoneze pe parcurs. În ciuda acestor condiții vitrege ediția a V-a a Hard Enduro Piatra Craiului a fost un real succes, o ediție cu premiere desfășurată pe ploaie și un concurs ce nu va fi ușor uitat de către sportivi și spectatori.

Rezultate Finale – Hard Enduro Piatra Craiului Et.IV – Zarnesti 23-25.06.2023