Cronica King of the Hill – Hard Enduro Arad 23 – 25 martie 2018

2 david cyprian final logoPrima etapa din Campionatul National Individual al Romaniei de Hard Enduro s-a incheiat dupa trei zile in care iarna a pus la grea incercare pilotii, echipele si organizatorii. Moto-Clubul Hard Enduro Arad a avut in acest an o sarcina dificila, de a gestiona cei peste 250 de sportivii din toată lumea, dar și de a face față condițiilor meteo.

Intre 23 si 25 martie am avut astfel parte de un Prolog desfasurat in conditii de iarna, cu ninsoare pe tot parcursul zilei si de doua zile de competitie off-road cu traseee unde a alternat zapada si noroiul, dar si temperaturile apropiate de ingheț.

S-a luat  decizia recalcularii timpilor si clasamentului de sambata 24 martie 2018 si astfel a Clasamentului Etapei 1 din CNIR de Hard Enduro. Clasamentul General final are astfel in vedere multiplicarea cu 5 a tuturor penalizarilor acordate pilotilor. Rezultatele recalculate sunt disponibile pe site-ul FRM  si pe baza lor se va puncta in Campionatul National Individual al României si in Campionatului Balcanic 2018.

2 david cyprian final 2 LOGOLa clasa A Open (PRO), s-a impus David Cyprian din Cehia, urmat de Teodor Kabakchiev din Bulgaria și Wade Young din Africa de Sud. Rezultateul final a fost decis în ultima zi și a fost nevoie de confirmarea oficiala a timpilor obtinuti de acestia pentru a declara invingatorul. Cel mai bine clasat pilot român la clasa PRO a fost Kovacs Ervin-Zsolt de la Go Racing București, acesta terminand pe locul patru.

La clasa B Open (Expert) s-a impus Pacyga Tomasz din Polonia. Cel mai bine clasat pilot român a fost Popescu Dumitru de la FM Racing Alba Iulia, care a terminat pe șase.

La clasa C Open (Hobby), a câștigat Miroslav Moringa din Slovacia, cel mai bine clasat pilot român fiind Lupu Flavius de la clubul Hard Enduro Arad, acesta încheind cursa pe nouă.

1 2 lksd bunLa Veterani s-a impus tatăl câștigătorului de la clasa Pro: Zdenek Cyprian din Cehia. Cel mai bine clasat pilot român câștigă bronzul, acesta fiind Vartolomei Stroisteanu de la Master Bike Cluj.

Rezultatele finale recalculate de la King of the Hill 2018 – CNIR Etapa 1 Hard Enduro sunt disponibile aici.

Albume cu fotografii de la această etapă sunt disponibile aici și aici.

Următoarea etapă de Hard Enduro din Campionatul Național Individual al României 2018 va avea loc la Orăștie. Arsenal Park Hard Enduro este programată între 13 si 15 aprilie 2018, mai multe informații privind această etapă inclusiv detalii privind înscrierea sportivilor fiind disponibile aici.