Cronica Tracking Dracula – CNIR Hard Enduro ultima etapa (Et.V) – 06-08.07.2018

C43A2271 aaa logoTraking Dracula, ultima etapa a Campionatului National de Hard Enduro, s-a incheiat cu cateva ore in urma la Valea Strajii, pe podiumul de premiere urcand sportivii care se vor incorona peste cateva luni la Gala Campionilor 2018. Asociatia Sportiva Enduro Club Bistrita  a organizat  intre 6 si 8 iulie 2018 etapa a V-a de Hard Enduro din CNIR 2018.

Au concurat clasele A; B;C; Veterani si Fete.  Aproape 150 de sportivi au luat startul in aceasta competitie ajunsa la cea de a II-a editie, pe un traseu superb si o vreme capricioasa. Riderii din Germania, Polonia, Cehia, Noua Zeelanda si Slovacia au avut doar cuvinte de lauda la adresa frumuseții zonelor în care a fost amenajat traseul și au fost alături de noi în ultima etapă de Campionat Național.

C43A3691 eeeClasa A a fost castigata de cehul David Cyprian, urmat de Jozsa Norbert Levente de la Master Bike Cluj si polonezul Loboz Maciej. In urma acestor rezultate Norbi se incoroneaza si in acest an Campion Național la disciplina Hard Enduro. La Clasa internațională Open însă am avut parte de o luptă strânsă pe tot parcursul celor cinci etape. David si Norbert au luptat umar la umar, in final cehul avand insa castig de cauza.

La B se impune cu un avans de fix 4 minute Lascus Ovidiu de la clubul Extrem Motors Hunedoara. Pe doi a ajuns Grecu Sergiu de la Haita Deva, urmat de Nitu Ioan de la Jitsu Zarnesti.

La Fete lupta pentru primul loc s-a decis în ultima zi de concurs, in final Andreea Goga de la Go Racing Bucuresti reusind să se impună. Pe locul doi a terminat Codrean Voinea Geanina de la Lion Racing Team. Florincas Lixiana de la Haita Deva, care conducea in clasamentul fetelor dupa Ziua 1, s-a vazut nevoită să abandoneze duminică după o căzătură, rămasă din fericire fără alte urmări.

Clasa C a fost o afacere integral slovaca, intre: Tomas Minarsky, Moringa Miroslav si Martin Stredansky. Primul roman a ajuns pe loc patru si a fost Lascoiu Denis de la Extrem Motors Hunedoara.

Veteranii au avut urmatorul clasament: Cyprian Zdenek (Cehia), Stroisteanu Bart (Master Bike Cluj) si Olah Laszlo (Dirt Bike Riders Baia Mare).

In curand revenim cu clasamentul general final al CNIR Hard Enduro 2018 si un articol dedicat intregului campionat.