Etapa 1 de Campionat National la Motocros la Zarnesti – SUCCES

Poza Articol Site Zarnesti MX 25.04.15Moto-Clubul Jitsu Zarnesti a organizat cu deosebit succes Etapa I a Campionatului National Individual de Motocros. Evenimentul organizat sub egida Federatiei Romane de Motociclism cu sprijinul sponsorilor DEMENTOR si YACCO s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, adunand aproape 70 de sportivi la startul tuturor claselor.

Vremea a fost favorabila iar pilotii disciplinei Motocros au avut toate conditiile la dispozitie pentru a etala un spectacol impresionant in fata celor peste o mie de oameni adunati din toate localitatile tarii la traditionalul circuit din Zarnesti.

La clasa MX1 multiplul campion national Mihai Stoichescu (Honda – Moto Extrem Lugoj) s-a impus fara mari emotii in fata sportivilor Sebastian Strechioiu (KTM – Lido Campina) si Ciprian Pana (Dementor Racing Codlea – Yamaha) reconfirmandu-si statutul, in timp ce la clasa MX2 Balasz Istvan (Yamaha – Steaua GT Bucuresti) a stropit cu sampanie revenirea sa in cadrul CNIR Motocros, castigand ambele manse. Pe locurile doi si trei la aceasta categorie s-au clasat pilotii Andrei Filip (Suzuki) si Catalin Kantor (Kawasaki), ambii provenind de la moto-clubul Jitsu Zarnesti.

Clasa rezervata sportivilor aflati in ultimii ani de juniorat – MX2 Juniori – a fost castigata de “vedeta” clubului CSM Bucuresti – Alexandru Gradinaru, care a reusit clasarea in fata sportivilor Petru Iosif (Vectra Zarnesti) si Andrei Cristescu (Moto Bike Shop Timisoara), tot podiumul acestei clase fiind castigat de motociclete marca KTM. De remarcat reusita debutantului Andrei Cristescu care urca pe podium la prima sa participare dupa o frumoasa “batalie” pentru top 3 in mansa a doua cu juniorul Denis Claudiu Pop (Husqvarna – Steaua GT Bucuresti).

Juniorii clasei 50cc, unsprezece la numar, au animat spectatorii in timpul celor doua manse, cursele fiind captivante, cu multiple depasiri si rasturnari de situatie. La final invingator a iesit Patrick Pascota (KTM – Pascota I. I. Timisoara) care a reusit in mansa a doua sa il devanseze pe Razvan Teodorescu (KTM – Dementor Racing Codlea). Interesant start de sezon pentru CNIR Motocros clasa 50, cu doi juniori aflati la egalitate de puncte dupa prima etapa (47). Si pentru locul trei competitia a fost acerba, Ioan Chiujdea (KTM – Jitsu Zarnesti) reusind sa urce pe podium in detrimentul lui Theodor Pridon (KTM – Steaua GT Bucuresti). La festivitate de premiere, toti cei unsprezece micuti viitori campioni au fost premiati din partea sponsorului YACCO.

La clasa 65cc sportivul sibian Mario Popovici (KTM – Sibiu Racing Team) a reusit sa castige ambele manse, demonstrand o optiune serioasa pentru castigarea titlului de Campion National. Aida Cojanu (KTM – Vectra Zarnesti) s-a clasat pe locul al doilea in urma unor “batalii” pe circuit cu Cristian Marinescu (KTM – Vectra Zarnesti), in urma carora cea dintai a iesit in fiecare mansa castigatoare.

La clasa 85cc Campioana Nationala en-titre Iasmina Stan (Husqvarna – CSM Bucuresti) s-a impus fara probleme in fata Stefaniei Bancila (KTM – Steaua GT Bucuresti) si a lui Horia Strejut (Jitsu Zarnesti). Toti participantii claselor de juniori au fost recompensati cu premiile oferite de sponsorul YACCO.

Vlad Rosu (Honda – Moto Extrem Lugoj) a fost castigatorul detasat al clasei de Amatori, acesta castigand ambele manse in fata lui Marcel Visoiu (Kawasaki – Lido Campina) si a lui Giurgiuveanu Lucian (Kawasaki – Top Cross TCS Otopeni), care s-au clasat in ordine pe locurile doi si trei. Clasa Veterani a fost adjudecata de Peter Gagyi (Kawasaki – CSM Bucuresti) care i-a devansat pe Giampiero Borghetti (Kawasaki – Moto Extrem Lugoj) si Zoltan Fazekas (Csiki Enduro & MX Harghita), aflat la prima participare in cadrul clasei CNIR Motocros – Veterani. Clasa Quad a fost adjudecata de Alexandru Tudor (Dementor Racing Codlea).

La sfarsitul competitiei toti participantii au luat voiosi parte la Ceremoniile de Premiere unde sponsorul YACCO a oferit drept premii uleiuri de doi si patru timpi. Le multumim pe aceasta cale tuturor celor implicati in desfasurarea acestui eveniment – seniori, juniori, parinti, organizatori, oficiali dar mai ales sponsorilor DEMENTOR KTM si YACCO.

 

Mai mult decat atat, de astazi intra in vigoare si promotiile prezentate inaintea competitiei ale celor doi sponsori DEMENTOR KTM si YACCO: toti sportivii participanti la etapele Campionatului National Individual al Romaniei la Motocros vor beneficia de reduceri intre 10 % si 35 % la produsele comercializate de sponsori. Descarca lista pilotilor eligibili pentru a face cumparaturi cu reducere la produsele DEMENTOR KTM si YACCO:

Descarca Lista Pilotilor Eligibili – Promotie DEMENTOR KTM 2015

Descarca Lista Pilotilor Eligibili – Promotie YACCO 2015

 

Rezultatele le gasiti aici

Urmatoarea etapa a Campionatului National Individual al Romaniei la Motocros urmeaza sa se desfasoare sub organizarea moto-clubului Transbuldex Valea lui Mihai pe circuitul din localitatea bihoreana in data de 23 Mai 2015.

 

Va asteptam !