HEL 2014

Trei zile de hard enduro de inalta calitate s-au incheiat duminica la Straja – Lupeni. Un traseu bine marcat pe o diferenta de nivel de aproximativ 600 m cu multe obstacole naturale si o schimbare rapida a zonelor de rulare au facut ca cea de a doua etapa a Campionatului National de Hard Enduro a Romaniei, organizata de CS Comexim Lupeni, sa fie una apreciata de toti pilotii participanti.

Prima zi de concurs a avut un traseu de 15 Km cu o buna vizibilitate pentru publicul amator de moto extrem. O coborare si o urcare pe langa stalpii de teleschii cu mici bucle prin padure au facut ca prologulm competitiei sa fie parcurs de pilotii claselor A si B intr-un timp ce variaza de la 20 minute la o ora si 30 minute. Ziua unu a fost castigat de Ervin Kovacs, Romania, la clasa A cu un timp 0:20:11, Clasa B a fost castigata de cehul Zdenek Cyprian cu un timp de 0:20:47.

Ziua a doua a avut un traseu cu multe coborari si urcari prin carierele din zona miniera de aproximativ 80 de km, la clasa A olandezul  Rienk Tuinstra castiga ziua cu un timp de 3:13:55. La clasa B, pe un traseu scurtat specific clasei, cehul Zdenek Cyprian castiga cu timpul de 2:14:44.

Cu un traseu de aproximativ 50 de km si un finish in golul alpin de la Straja ziua a treia a fost castigata de Cyprian 1:48:13 la clasa B si slovacul Martin Volny 2:05:52 la clasa A.

Clasamentul general al etapei de la Lupeni este dominat la Clasa A de Ervin Kovacs, Romania, urmat pe doi de Josza Norbert Levente, Romania, si pe trei de cehul David Cyprian. La clasa B locul intai a fost ocupat de cehul Zdenek Cyprian, tatal lui David de la clasa A. Pe locul doi si trei se afla romanii Botoaca Andrei si Sardarescu Radu.

Vezi galerie foto Stefan Vasile Ban —> http://www.frm.ro/foto/