Interviu – Zoltan Ordog #11 – Castigator Campionatul European EMX65 (SE Zone)

C43A9638Felicitari Zoltan si multumim pentru interviul acordat domnului Ordog Istvan, tatal proaspatului castigator al Campionatului European de Motocros EMX65 al zonei de Sud Est:
„DA, am castigat, adica suntem liderul acestei zone la clasa EMX65. Dupa 5 etape incepute in luna martie, ieri (24.06.) la Globare, in Serbia ,s-au sfarsit etapele de calificare pt finala din Cehia (Loket). Desi inca de anul trecut puteam fi prezenti la marea finala, (am fost in primii 10 sportivi, locul IV), dar nu ne am dus. Anul acesta am vrea sa incercam cum putem sa luam startul cu cel mai buni 40 de copii al clasei 65.
Nu am fost inca la un asemenea eveniment, stim clar ca va fi foarte greu si astfel nu ne asteptam la ceva special in cea ce priveste de rezultatul. Incercam sa facem fata unei traseu de nivel mondial, si cu adversarii foarte buni din celelalte 3 zone.
Incercam sa ne pregatim in limita posibilitatilor, pt ca la noi pregatirile pt. motocros european sunt foarte grele. Avem speranta in aceste pregatiri din partea lui Adrian Raduta, considerand la ora actuala cel mai priceput si talentat sportiv, si un antrenor de calitate pt. copii; si nu in ultimul un specialist in pregatiri de traseu de motocros.
Actualmente facem parte din clubul Top Cross TCS, problema este ca suntem la o distanta destul de mare sa putem face antrenamentele in fiecare saptamana cu Adi, avem si acasa o posibilitate din partea lui Csaba Tompa, si el la randul sau pregateste mereu traseul de mMX din Sf.Gheorghe, un traseu destul de technic pt. cerintele actualului nivel de motocros.
11 kdfjaslfkjdlsjflaProblema mare este lipsa sportivilor din acest sport, ne invartim in majoritate singuri pe traseele de MX, nu avem adversarii pe linga noi la antrenamentele , cum sunt ceilalti din afara. Am ajuns la un nivel, cred, cand eu tatal lui Zoltan, nu mai fac fata ca antrenor sau ca pregatire pentru curse. Oricum de 8 ani motociclismul este pentru noi este o ”nebunie” familiara, in care se implica toti membrii familiei, de la drumuri lungi la curse, pana la pregatirea technica a lui Zoltan.
Suntem departe de acel ”adevar” din motocross, dar incercam sa facem fata cat timp copilului ii place ce face. De cativa ani am iesit din tara si la alte campionate cu mai multi adversari, pentru performanta copilului, Poate, in privinta asta am fost (sunt) destul de dur cu Zoltan, l-am „aruncat” in totdeauna in apa adanca, adica sa faca fata intre cei buni si nu intre cei slabi.
Pentru aceste succese trebuie sa multumim unori prieteni adevarati fara care nu puteam realiza aceste rezultate. Nu vreau sa ii numesc pe fiecare, poate imi scapa cineva si nu as vreau, dar avem cativa oameni minunati pe linga noi pe care putem baza in orice moment, de la motocicletele de curse, consumabilele, echipamentele speciale, pana la a ajunge la multe curse de nivel international.”
Mult succes Zoltan in finala de la Loket, Cehia care va avea loc intre 21 si 22 iulie 2018!!!