La final de primă etapă de Hard Enduro – King of the Hill Arad 2017

IMG_1748Prima etapa din Campionatul National Individual de Hard Enduro este deja istorie  si putem spune fara sa gresim ca etapa aradeana din acest an a bătut toate recordurile in ceea ce priveste numarul de participanti, dar si vremea buna. Wade Young din Africa de Sud este marele câștigător al King of the Hill 2017, acesta impunându-se în toate cele trei zile. Prologul a fost câștigat de acesta oarecum neașteptat, cursa fiind condusă destul de autoritar de compatriotul său sud-african Travis Teasdale. În ultima tură, cu doar 200 m înainte de finis Travis a greșit și i-a dat posibilitatea lui Wade să depășească și să câștige Prologul.

Fotografii de la această etapă puteți  vedea aici, aici si aici.

 

IMG_4992Ziua de sâmbătă a început destul de tensionat, startul fiind amânat cu 30 de minute datorită ceții din pădure. S-a dovedit în final că aceasta a fost singura surpriză pregătită de vreme, în rest aceasta nepunând probleme concurenților care s-au întrecut pe crestele, văile și cascadele Munților Zarandului. Wade Young a terminat în două ore, 46 de minute și 36 de secunde, timpul acestuia fiind însă cu mult mai bun decât timpii înregistrați la clasele Hobby, Expert și Veteran, acolo existând piloți care au stat în șa chiar și șapte ore.

 

 

 

 

 

 

IMG_3996Pentru duminică Hard Enduro Club Arad a pregătit un circuit de 17 km plin de zone cu adevărat „hard”. De această dată clasa PRO a plecat ultima, tocmai pentru a întreține suspansul până la final, Wade Young nelăsând însă nici o șansă compatrioților din Africa de Sud.

Locul doi la general a fost ocupat de austriacul Lars Enockl iar pe trei a sosit compatriotul nostru de la Master Bike Cluj: Jozsa Norbert Levente.

 Descarca Clasamentul Complet al King of the Hill 2017 – CNIR etapa 1

Mulțumiri tuturor piloților și organizatorilor care au făcut posibilă cea mai cea cursă de Hard Enduro a Aradului din toate timpurile.