Puștiul Patrick Pascotă, într-un “film de Oscar”, la Vama Veche

11879189_682848071849914_898303630323199663_oPiticul Patrick Pascota, proaspat Campion National la Motociclism viteza a facut spectacol in cadrul unui workshop de fotografie, film şi pictură, desfășurat la mare, în stațiunea Vama Veche sub denumirea de ”Vama sub lumini de Oscar”.

La numai opt ani a devenit Campion Național călcând pe urmele tatălui, bunicului și a străbunicului său. Patrick Pascotă, fiul multiplului Campion Național și Internațional, Ionel Pascotă, a fost unul dintre invitații speciali ai evenimentului ”Vama sub lumini de Oscar”, un eveniment la care au luat parte lectori de top din ţară şi străinătate.

Cel mai mare festival internaţional de arte vizuale din România a mai cuprins proiecţii de film, fotografie expoziţii şi concerte și s-a desfășurat în perioada 21-30 august, toate cursurile, seminariile şi atelierele fiind gratuite, evenimentul fiind la cea de-a şasea ediţie.

Un fotograf din Galați și-a adjudecat premiul VSLO la categoria motorsport, acesta reușind să câștige competiția cu ajutorul a două fotografii care-l aveau ca protagonist pe micuțul Patrick, cel care a fost ”nevoit” de împrejurări să intre cu roțile motocicletei în valurile mării. Lectorul workshop-ului de motorsport a fost Andrei Ciobică, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din sportul cu motor din țara noastră.

”Vama ub lumini de Oscar” este mai mult decât un festival, este o provocare pentru toţi cei care sunt pasionaţi de artele vizuale să intre într-o concurenţă, să se specializeze cât mai mult, să înveţe unii de la alţii, să lege prietenii şi colaborări şi, în final, împreună să dezvoltăm artele vizuale din România. Încă de la început am pornit această aventură în lumea artelor pe principiul că vrem să oferim ceva celor la fel ca noi – iubitorilor de arte vizuale. Ne bucurăm că este singurul festival din România care, prin concept, a reuşit să aducă împreună cei mai importanţi producători de aparate foto-video profesionale: Nikon, Canon şi Olympus, companii care au susţinut în acest an VSLO”, spune Cătălin Rudolf, directorul Festivalului ”Vama sub lumini de Oscar”.

“Ma bucur ca i-am avut alături de noi pe doi dintre cei mai promițători tineri motociclisti din Romania. Patrick Pascota si Razvan Teodorescu au facut un spectacol total pe plaja, spre deliciul clor peste 55 de Fotografi prezenți la workshopul meu. Sper sa ii am si pe viitor alături de mine in alte acțiuni de popularizare a motociclismului din Romania” – a declarat Andrei Ciobica.

In momentul in care am ajuns jos pe plaja, in locatia a 2-a, mi-a venit ideea sa ma folosesc de pietroaiele de pe plaja si sa le aranjez astfel incat sa pot fotografia printre ele si sa prind un moment de maxim cu motociclistul. Mi-a luat ceva timp pana cand am “nimerit” ce vroiam si in tot acest timp mi-a fost frica, ca se va termina si nu voi apuca sa prind “acea fotografie” pe care mi-o doream. In cele din urma am reusit si m-am bucurat de 3 ori: cand am facut-o, cand am aflat ca am luat locul 1 si continui sa ma bucur de ea. Multumesc VSLO, multumesc Andrei Ciobica.” – a declarat Cristian Nastase, castigatorul concursului de fotografii.