Red Bull Romaniacs 25-29 iulie 2017

ca8c263150Peste o saptamana incepe la Sibiu Red Bull Romaniacs 2017. Organizatorii din acest an sunt: Moto-Clubul Crazy Bike Club Sibiu, Xventure, Lito SLU și Federația Română de Motociclism.

Red Bull Romaniacs este vinovat de inventarea în 2004 a ceea ce azi se cheamă Extrem Enduro sau Hard Enduro. Această nouă disciplină a devenit în ultimii ani din ce în ce mai bine cotată la nivel mondial, Romaniacs fiind însă în continuare un reper. Concursul nostru de la Sibiu continuă să demonstreze an de an că este extrem în adevăratul sens al cuvântului. În 2016, din 51 de participanți la clasa Gold (fosta clasă PRO) au ajuns la linia de sosire doar 17 sportivi. De remarcat că la această clasă vin cei mai buni dintre cei buni din întreaga lume și nici acest an nu se dezminte din acest punct de vedere. Rămâne de aflat dacă veteranul Graham Jarvis, la 41 de ani, va reuși să se impună și în acest an (a șasea oară), în fața puternicilor săi competitori, unii dintre aceștia având doar jumătate din anii săi. Concurenții săi direcți sunt Letti Junior, Billy “The Kid” Bolt, Travis Teasdale, Mario Roman, Pol Tarres, David Cyprian, Scott Bouverie și mai ales cei trei mari pretendenți: Walker, Gomez și Young.

IMG_7435În acest an organizatorii promit o ediție „tânără și sălbatică”, cu trasee noi și un Prolog complet reproiectat. O noutate în acest an este duelul inedit de la clasa mică a unor veterani, adevărate legende ale Hard Enduro. Chris Birch și Gerhard Foster au decis să participe la această clasă cu motociclete gândite pentru Rally Raid. Un duel interesant si al mărcilor cu care concurează cei doi veterani: BMW vs. KTM.

Proiectul caritabil lansat în 2016: „Enduro pentru România”, continuă și în acest an.  Participanții și vizitatorii sunt invitați să doneze materiale Enduro și îmbrăcăminte pentru o cauză bună! Sumele vor destinate integral pentru activități caritabile și Red Bull o să revină regulat cu informații detaliate privind cheltuirea banilor strânși din vânzarea echipamentelor donate.

Dacă în anul 2016 14 sportivi români s-au înscris în cea mai dură competiție de Hard Enduro din lume, anul acesta sunt înscriși 17. Vom reveni în curând cu un articol dedicat acestora.

 

Regulamentul competiției Red Bull Romaniacs 2017 este disponibil aici.

Programul complet al Red Bull Romaniacs 2017 este disponibil aici.

 

Vă așteptăm să îi susținem pe sportivii români!