Red Bull Romaniacs – Campionatul Mondial de Hard Enduro – Sibiu 27-31.07.2021

afis 2Vertical Madness Reloaded este numele sub care se va desfasura in acest an Red Bull Romaniacs, marea premiera fiind inscrierea concursului in nou creatul Campionat Mondial de Hard Enduro. Desfasurat sub egida Federației Internaționale de Motociclism și a Federației Române de Motociclism, Red Bull Romaniacs va fi organizat si in acest an de clubul Hai la Miscare Sibiu. Concursul va avea loc intre 27 si 31 iulie 2021 la Sibiu si in judetele limitrofe.

Vor concura clasele: Gold, Silver, Bronze, Iron și Atom.

IMG_8230 012Vertical Madness Reloaded aduce la start peste 350 de concurenți din 40 de țări și își propune să își ia revanșa față de ediția din toamna anului trecut (amânată și desfășurată cu dificultate din cauza restricțiilor pandemice). Organizatorii promit pentru ediția cu numărul 18 un traseu unic și spectaculos, în care concurenții vor merge „pe urmele lui Decebal”. Nici în acest an nu este permisă prezența publicului, concursul urmând să aibă însă acoperire totală foto și video, inclusiv cu transmisii live online pe site-ul Red Bull TV și pe pagina de Facebook oficială Red Bull Romaniacs. Federația Română de Motociclism va fi alături de sportivii români înscriși în competiție și va încerca să aducă pasionaților informații cât mai rapide despre evoluția acestora plus fotografii (Dincă Marius), și rezumate video ale fiecărei zile pregătite de Bunzac Andrei (freelance filmmaker specializat în motorsport).

România va fi reprezentată în Campionatul Mondial de Hard Enduro la clasa Gold de Jozsa Norbert Levente (#23 – Masterbike Cluj), Nicolae Vasiu (#42 – Black Riders Sibiu), și #12 Claudiu Bozeșan.Va ma concura la această clasă cu licență FRM sportivul olandez stabilit în România: Rienk Tuinstra (#9 – Black Riders Sibiu).

123392571_3572990652757933_8262648542393932287_nLa clasa Silver va alerga cu numărul de concurs #102 cel mai titrat sportiv român: Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team), multiplu câștigător al diferitelor clase la Red Bull Romaniacs, singurul sportiv care a luat startul la toate edițiile și mai ales singurul care le-a și dus la bun sfârșit (ne aducem aici aminte cât de greu a fost anul trecut, când Mani a alergat la doar câteva luni după o fractură la piciorul drept). Tot la clasa Silver, vom fi reprezentați de sportivul de la clubul Haita Deva – Paul Harpa #103.

Răzvan Avramescu (#532 – Go Racing București), va concura la clasa Bronze alături de coechipierul său Ștefan Dobrescu #486. Tot la Bronze vor mai concura: Mihai Andrei Avram (#386 – Haita Deva), Bogdan Marin Stelian Butiu (#420), și Grigoraș Gabriel (#434).

afisEmanuel Gyenes -(#102 – Autonet Motorcycle Team):

18 ani de RedbullRomaniacs, nici nu imi vine sa cred cum au trecut anii, ma simt la fel de motivat ca in 2004 la prima editie. Anul acesta am revenit la clasa Silver unde as vrea sa obtin o pozitie pe podium sau cat mai aproape de podium. Inca nu mi-an revenit 100% dupa accidentarea de anul trecut dar voi face tot posibilul sa dau totul din mine si sa ma bucur de cursa. Multumesc sponsorilor mei AUTONET, VARTA, VECTRA RACING, SCHLEMMER, GRUPWESTPREMIUM, GROUPWESTMOTORS, KTMCENTRUM si nu in ultimul rand FEDERATIEI ROMANE DE MOTOCICLISM

Jozsa Norbert Levente (#23 – Masterbike Cluj):

Dupa doi ani de absenta astept cu mare nerabdare sa luam startul la Red Bull Romaniacs.Anul acesta cu siguranta va fi competitie mare, cred ca pana acum anul asta suntem cel mai multi inscrisi la clasa gold(49), aceasta si datorita faptului ca de acuma cursa face parte din Csmpionatul Mondial de Hard Enduro. Motorul e pregatit, urmeaza sa deplasam la fata locului duminica Sa ne vedem cu bine la Sibiu!

IMG_8099 015Nicolae Vasiu (#42 – Black Riders Sibiu):

Dupa un an in care am participat la aproape toate competitile majore de hard enduro din Romania am decis sa iau startul, pentru a 3-a oara consecutiv, la cel mai greu si apreciat concurs de acest gen. Atingerea obiectivului de a ajunge din nou sa traiesc clipele unice ale finishului ar fi o realizare foarte mare si un cadou unic pentru cei 40 de ani pe care ii voi implini in septembrie si ar mai “mângâia” sacrificiile facute pentru a putea fi posibila aceasta participare. Anul acesta am ales alt camarad de lupta la RBR si anume Gas Gas 2022 cu care m-am imprietenit foarte repede in cele 2 zile avute la dispozitie si cu care vreau sa ajung la finish pe o pozitie cât mai buna posibil. Multumesc pentru sustinere si ajutor tuturor celor care au facut-o si mai ales: Nordica Moto, Industrial Softwere, Magazinul Meseriasului și Balmi Logistic; care au mai pansat ranile bugetului mare de care e nevoie pentru o asemenea cursă.

Ștefan Dobrescu (#486 – Go Racing București):

Sunt la a treia participare la Red Bull Romaniacs si principalul motiv pt care am revenit, este tocmai pregatirea pe care o presupune o asemenea participare.
Vreau sa multumesc in special familiei pt intelegere si sustinere, lui Ovidiu pentru pregatirea motocicletei si lui Iulian si Laviniei pt tot suportul din aceasta perioada.

1 IMG_2092Bogdan Marin Stelian Butiu (#420 – Master Bike Cluj):

Speranțele mele nu sunt foarte mari, dar am sa dau tot ce pot! Ediția de anul acesta este sau sper ca va fii una de vis! Ca și sponsori am GR8 Hotels, Mars Control, Taxi 953 Sibiu, Sherco, Doporro. Am ceva emoții și nu am idee la ce sa ma aștept! Mult succes concurenților și sa ne vedem cu bine pe traseu!

Mult succes tuturor sportivilor români!

—————–

andreiFederația Română de Motociclism va prezenta la finalul fiecărei zile de concurs un album foto, interviuri ale piloților care vor mai avea forță să ne spună câteva cuvinte, dar și câte un filmuleț în care Bunzac Andrei va încerca să surprindă atmosfera și momentele cheie ale competiției:

Bunzac Andrei: Este o onoare pentru mine sa filmez la cel mai greu raliu de hard enduro din lumea enduro. De ce spun asta? Pentru ca merg la cursa asta din 2008, iar in 2017 am inceput sa filmez la majoritatea curselor de enduro din Romania. Dupa 2 ani de filmari la curse, mi-am cumparat prima motocicleta si uite cum mai practic un sport de drag si cu pasiune. Ii multumesc Federatiei Romane de Motociclism pentru ca a reusit sa imi indeplineasca un vis, sunt nerabdator sa ajungem la Red Bull Romaniacs, si mai ales sa apasa REC. Atentie se filmeaza!