Ziua 1 – Red Bull Romaniacs 2017 – Interviuri

1Startul a fost dat in comuna Poplaca la ora 06:30 si in scurt timp au inceput sa se faca diferentele pe traseu intre pilotii cu adevarat hard. Fotografiile primei zile RBR pot fi vizionate aici. Iată în continuare câteva gânduri ale sportivilor români la finalul primei zile de concurs RBR 2017.

Ionut Anghelus – Jitsu Zărnești #487 – Clasa Bronze

Mi-a placut mult traseul de azi. M-am intalnit cu mistretii, am urcat si am coborat pante de mi s-au blocat urechile pana nu am mai auzit nimic. Putin cam de viteza pentru gusturile mele. Dar am terminat pe locul 19 pe ziua de azi. Maine voi mai avea de recuperat ceva pozitii daca merg la fel de bine. Sincer sper sa devina putin mai greu, mai tehnic si cu viteza mai mica.

Emanuel Gyenes – Vectra Zărnești #102 – Clasa Silver

A fost o zi in care m-am simtit foarte bine pe motor. Nu a fost un traseu foarte greu, din pacate inainte de CP4 am gresit putin traseul impreuna cu pilotii de la gold unde am pierdut 16 min. Dupa acea greseala am incercat sa trag tare, fiind zone de viteza, exact cum imi plac mie si asa am mai reusit sa recuperez din timp si sa ajung pana pe locul 3.

0007Lucian Neaga – Velox Enduro Racing #533 – Clasa Bronze

Făina zi. Pe placut meu. “Strânsă”, nu grea, dar nici ușoară, poate putin aglomerat pe alocuri. Se aglomereaza in zonele mai dificile. Start de pe 41, final pe 6, pe ziua de azi. Nu știu inca la general. O sa încerc sa rămân in ritmul meu indiferent de ce se întâmpla. Ținta : ” Enjoy the ride “. Traseul a fost uscat. Foarte multe coborâri tehnice si abrupte. Dacă era ud/noroi povestea era alta.
Dragos Isacescu – Velox Enduro Racing #536 – Clasa Bronze

A fost o prima zi foarte frumoasă. Traseul mai rapid decat ma asteptam, dar foarte frumos si variat. La sfarsit am rămas cu impresia că am coborât mai mult decât am urcat. Spre final (o zona cu coborari abrupte), am mers mai repede decat mi-ar fi placut, din cauza ploii (imi era frica sa nu se facă noroi). Din acest motiv sunt mai obosit decât mi-aș fi dorit să ajung la final. Ca sentiment general, ma simt bine. Am reusit sa ma poziționez mai bine decat am fost după prolog. Am avansat substanțial in clasament (neoficial). Ieri eram printre ultimii din cadrul clasei, azi sunt în prima jumătate. Sper mâine sa merg si mai bine. Cred ca am identificat câteva puncte slabe ale zilei care mâine mă vor ajuta sa merg mai bine. A fost o zi frumoasa.

02Ioan Botez – Masterbike Cluj #479 – Clasa Bronze

Sunt foarte fericit ca am spart gheata cu bine in Day 1, traseu super frumos, mi s-a potrivit manusa. Am depasit foarte multi pe urcarile tehnice. Astept cu nerabdare sa vad ce mai avem pregatit in urmatoarele zile.

Flavius Bogdan Bot – Persistent Enduro Team Bihor #602 – Clasa Iron

Azi am recunoscut multe pasaje din ziua 2 de la editia trecuta, adica cea mai brutala, dar mi-am gasit un ritm bun inca de la inceputul cursei. Am mers bine pe toate pasajele tehnice dar am fost incetinit de doua ambuiteiaje. Altfel, motoreta a facut ceva probleme cu partea electrica iar eu mi-am facut loc pentru durere cu doua cazaturi spectaculoase. Neoficial am terminat ziua pe 15 si asta imi da avant sa trag si mai tare in zilele urmatoare.

Norbert Levente Józsa – Masterbike Cluj – KTM EXC 300 #14 – Clasa Gold

A fost o zi grea si lunga, cu foarte multe bucle de Gold. Sunt multumit cu performante mea, mi-am atins scopul de a urca in clasamentul general. Locul 13 dupa prima zi de offroad este destul de bine. Maine incerc sa mai imbunatatesc.

019Alexandru Dumitrescu – CSU Știința București  #217 – Clasa Silver

A fost o zi de viteza, fara probe grele. Am venit al 13-lea la finish plecand de pe 54. Asteptam rezultatele oficiale. Maine urmeaza o zi cu sectiuni grele in care sper sa recuperez mult. Va multumesc pentru sustinere.

Rienk Tuinstra – Hai la Mișcare Sibiu –  KTM 300 #16 (pilot olandez cu rezidența în România și licență FRM) – Clasa Gold

O zi grea, destul de lunga dar frumoasa, am avut noroc si cu vremea! După service point a fost mai lung traseul si mai solicitant!

Căciula Marian – Masterbike Cluj #461 – Clasa Bronze

A fost o zi superba. A plouat puțin. Ceea ce m-a avantajat. Am avut ceva obstacole, dar sa nu uitam ca suntem la Red Bull. Aștept cu nerăbdare ziua 2.

04Sergiu Grecu Moto – Moto Club Haita Deva #338 – Clasa Bronze

Prima zi de off-road a decurs bine. Traseul a fost unul sustinut, cu portiuni de viteza, dar si urcari si coborari. Totul a decurs bine, fara accidentari sau cazaturi grave, sper sa imi mentin pozitia scoasa pe ziua de azi pana la finalul cursei. Cat despre solicitarea fizica, astazi nu a fost cazul unei solicitari prea mari.

Alexandru Pop –  Jitsu Zărnești #486 – Clasa Bronze

O zi cu ceva ghinion azi. Am spart un furtun de radiator. Am reusit sa repar motorul insa am pierdut doua ore facand asta. Din aceasta cauza am picat mult in clasament. Se anunta zile grele in care sper sa mai recuperez ceva din timpul pierdut azi.
———————-
La momentul publicării articolului nu erau încă publice rezultatele oficiale ale primei zile. In scurt timp acestea vor fi insa disponibile aici.