Cronica Campionatului European BMU 2021 la Viteză, Extrem Enduro, Motocros si Supermoto

02 C43A8782 411Sezonul Competitional 2021 a adus pentru Romania rezultate foarte bune in urma participarii in concursurile Campionatului European BMU la Viteza, Extrem Enduro, Motocros si Supermoto.

Campionatul European BMU la Motocros a debutat in acest an în Rmânia, la Ciolpani și s-a încheiat în Serbia la Globare. Încă de la prima etapă, au luat o opțiune clară pentru podiumul final doi sportivi români: Tompa Robert Krisztian la clasa MX2 și Sami Dumitru la clasa MX65. Aceștia s-au impus la clasele lor și au dus până la ultima etapă lupte pentru titlul de Campion. La finalul celor patru etape (etapa din Grecia a fost anulată), cu maxim de puncte posibile, Campion European BMU la clasa MX2 este sportivul clubului Steaua București: Tompa Robert Krisztian. Felicitări! Cu o prestație foarte bună pe tot parcursul sezonului competițional, urcă pe locul trei la clasa MX2 Eross Koppany. Mai mult, sportivul de la Top Cross TCS Otopeni puncteaza și la clasa MX Junior, unde de asemenea câștigă bronzul balcanic.

02 C43A5982 021 a 027La clasa MX65, Dumitru Sami (Top Cross TCS Otopeni), este Vicecampion European BMU cu 178 puncte, iar Szoke Eross Mark (Sugas Sf. Gheorghe), urcă pe locul trei cu 152 de puncte. Prima fată din acest Campionat European al clasei 65cc este Theodora Gumeniuc (Top Cross TCS Otopeni), aceasta încheind sezonul competițional 2021 pe locul patru.

Cu o prestație constantă pe toată perioada sezonului competițional 2021, Banu Mihnea de la Top Cross TCS Otopeni câștigă bronzul Campionatului European BMU al clasei MX85. Pe patru urcă coechipierul său, Ștefănescu Luca.

Ioviță Dean Victor (VN Motorsport Timișoara), termină pe locul patru la clasa MX50, cu doar două puncte în urma bronzului balcanic.

03 C43A5337Frații Ioviță au dominat clasa SM65 a Campionatului European BMU la Supermoto 2021, Mark Luca revendicand titlul de Campion, iar Dean Victor urcand primind bronzul balcanic. Locul doi este tot al unui sportiv român, Mark Szabo. Mulțumită rezultatelor obținute de aceștia, România termină pe primul loc în clasamentul pe națiuni.

C43A1953 020Dacă la Supersport am avut un podium dominat de doi frați români, în Campionatul European BMU Road Racing am avut doi campioni tată și fiu din România. Familia Pascotă revendică în 2021 titlurile la clasele Supersport și SSP300 prin Ionel și respectiv Patrick. Clasa 300cc a fost o afacere românească, pe locul doi terminând Alexandru Pahome, iar pe trei Dumitru Robertino.

001 IMG_1741Campionatul European BMU de Extrem Enduro 2021 a avut patru etape, peste 40 de concurenți la clasa PRO și un podium integral românesc. Jozsa Norbert Levente, Varga Zsolt și Kovacs Ervin Zsolt au dominat autoritar acest Campionat, mai mult, locurile patru și cinci fiind adjudecate tot de sportivi din România: Ciprian Furtună și Szakacs Robert.

La clasa Veterani Stroișteanu Bart urcă pe locul doi, iar la Amatori avem doi sportivi români pe podium. Horvat Szilard urcă pe locul doi, iar Guiman Gheorghe pe trei. Mares Celine încheie sezonul pe primul loc la clasa Fete, bronzul mergând la Bădău Diana.

Mulțumită rezultatelor excepționale obținute de sportivii români, România încheie pe primul loc în Campionatul European BMU de Extrem Enduro.

Felicitări tuturor!