Cronica Campionatului National de Motocros Et.III – Ungheni 14.09.2019

C43A8062 logoClubul Motor Tehnic din Targu Mures a organizat cea de a III-a etapa nationala de Motocros din acest sezon competitionl. Concursul a avut loc pe circuitul Liviu Fărcaș din Ungheni pe 14 septembrie 2019.

Au concurat clasele: 50cc Jun II + III; 65cc; 85cc; MX2; MX2 Jun; MX1; Amatori MX1 si MX2; Veterani 1 si 2; Fete si 2T.

La startul etapei de la Targu Mures s-au aliniat 90 de sportivi. Cea mai populata clasa a fost cea de 65 cc, cu 15 sportivi, dintre care 9 ai clubul Top Cross TCS Otopeni. Vremea a ideala, iar conditiile in care s-a prezentat circuitul foarte bune. Mulțumim pentru dedicarea și împlicarea în organizarea etapei de Campionat Național de Motocross de la Târgu Mureș domnului Relu Munteanu, antrenorului de lot national Adi Raduta si organizatorului Daniel Nagy.

C43A4251 logoSuiaga Sven (Top Cross TCS Otopeni), se impune la clasa Juniori III si preia conducerea in Clasamentul General MX dupa 3 etape in fata lui Senchea David Andrei (Jitsu Zarnesti).

SZOKE Eross Mark castiga la mare lupta etapa datorită victoriei din a II-a mansa in fata lui IOVITA Mark Luca. Amandoi pilotii sunt de la clubul Moto Extrem Lugoj si alearga la Clasa Juniori II.

C43A4619Chiujdea Ioan (Top Cross TCS Otopeni), are dupa 3 etape maxim de puncte la clasa 65cc. La fel si Popovici Marius Achim (Top Cross TCS Otopeni), la clasa 85cc.

Bancila Stefania (Top Cross TCS Otopeni), se impune in ambele manse la Fete, dar este pe locul 4 si are 24 de puncte de recuperat fata de locul 1 detinut de Stan Iasmina (CSM Bucuresti), datorita unei etape la care nu a fost prezenta (Valea lui Mihai).

C43A8459 logoCăbăl George (CSM Targu Mures), se impune fara probleme la clasa MX1 si doar 2 puncte l-au despartit de incoronarea in campion national cu o etapa inainte de finalul campionatului.

Tomba Robert Kristian (Sugas Sf. Gheorghe), are si el maxim de puncte dupa 3 etape, 150 (la clasa MX2).

Erros Koppany (CSA Steaua), castiga ambele manse de la Tg Mures si conduce autoritar clasa MX2 Jr. La fel, Stoichescu Mihai de la Moto Extrem Lugoj la clasa 300cc 2T (150 de puncte dupa 3 etape).

C43A8159 logoLa clasa Veterani 1 Cojanu Marius (CSA Steaua), se distanteaza fata de locul 2 in clasamentul general Strechioiu Sebastian (Lido Campina). Etapa a fost insa castigata de GAGYI Peter (Master Bike Cluj).

Stoeanovici Mihaita (Smart Brasov), castiga ambele manse ale clasei Veterani 2.

Szilveszter Marton (Vectra Zarnesti), are 150 de puncte dupa 3 etape la clasa Amatori MX1. Se anunta insa lupta mare pentru locul 2 in ultima etapa intre Penu Serban (Jitsu Zarnesti), si Tanase Laurentiu Mihail (Top Cross TCS Otopeni). Acestia sunt despartiti acum de doar 2 puncte.

C43A6941 logoLa clasa Amatori MX2, Okos Zsolt (CSA Steaua), castiga ambele manse, dar are doar șase puncte in fata locului doi Kinda Geza (Top Cross TCS Otopeni).

Rezultatele complete ale CNIR MX Et.III sunt disponibile aici.

Clasamentul General dupa trei etape poate fi accesat aici.

Fotografii din concurs sunt disponibile aici.

Ultima etapa din sezonul competitional 2019 va avea loc la Ciolpani intre 5 si 6 octombrie, aceasta etapa contand si in Campionatul European BMU de Motocros 2019.