Cronica Hard Enduro Poiana Rusca – CNIR & CE BMU Extrem Enduro – 20-22.08.2021

001 IMG_7332Penultima etapă a Campionatului National de Hard Enduro al Romaniei a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute in zona Ciulpaz – Poiana Rachitelii. Concursul a fost organizat de clubul MRM Bucuresti intre 20 si 22 august 2021. Concursul a fost in acelasi timp si etapa a Campionatului European BMU de Extrem Enduro (Etapa a III-a).

Au concurat clasele Pro, Expert, Veterani, Fete si Hobby.

004 IMG_6962Ediția a IV-a a concursului Hard Enduro Poiana Rusca a avut secretariatul general la Poiana Răchițelii din județul Hunedoara. O locație nouă și deosebit de pitorească, cu trasee frumoase și foarte bine marcate. Au luat startul 115 concurenți, iar clasa C a fost suprinsă puțin de dificultatea traseului lor. Din fericire vremea a ținut cu organizatorii, și astfel traseele au putut fi parcurse până la urmă de toți sportivii, iar seara aceștia să se bucure de o binemeritată baie la ciubăr, o specialitate a pensiunii Casuțele din Poiană.

0001 C43A6054La vârful clasamentului clasei PRO am avut zile pline de suspans. Prologul a fost câștigat autoritar de campionul național en-titre Jozsa Norbert Levente și părea că această etapă va fi una dominată de sportivul de la Master Bike Cluj. Ziua 1 de concurs a adus însă surpriza din partea austriacului Dieter Rudolf care se impune cu doar 28 de secunde în fața lui Norbi. Ultima zi de concurs a fost însă fără istoric, sportivul român reușind să meargă fără greșeală și astfel să răzbune ghinioanele din etapele 004 C43A7521anterioare. Jozsa Norbert Levente câștigă astfel concursul Hard Enduro Poiana Ruscă 2021 cu peste 2 minute avans in fața lui Diter Rudolf. Pe locul trei la clasa PRO urcă Kovacs Ervin Zsolt (Master Bike Cluj).

La Veterani se impune cehul Cyprian Zdenek, urmat de Stroișteanu Bart (Master Bike Cluj), și Florea Nicolae (Extrem Motors Orăștie).

004 C43A7492Celine Mareș de la clubul Haita Deva se impune la clasa Fete. Poloneza Paluch Fucik Joanna urcă pe locul doi, iar pe trei Alyssa Maria Mareș (Haita Deva). Este de remarcat aici că Maria Grigoraș (Top Cross TCS Otopeni), a concurat la clasa Hobby si a terminat pe locul 21 din peste 50 de sportivi.

Cel mai bun Expert este și la această etapă polonezul Klimek Bartolomiej, urmat de Horvat Szilard (Master Bike Cluj), și Guiman Gheorghe Alexandru (Jitsu Zărnești).

001 C43A7408Nistor Ovidiu Iulian de la clubul Black Ryders Sibiu câștigă clasa Hoby. Pe locul doi este David Ionuț Eugen (Haita Deva), iar pe trei încheie coechipierul câștigătorului clasei, Vinersar Cristian Vasile.

Rezultate Finale – Hard Enduro Poiana Rusca – CNIR Et.V – 20-22.08.2021

Ministerul Tineretului si Sportului