Cronica Motocros – Moreni 30.06.2019 – Campionatul National Et.II

Cursa-8618Foarte multi concurenti si mai ales foarte multi spectatori la Moreni duminica, cu ocazia celei de a II-a etape din Campionatul National de Motocros. Clubul Flacara Moreni impreuna cu Primaria Municipiului Moreni au depus eforturi considerabile pentru ca aceasta etapa sa fie una memorabila.

Au concurat clasele: 50cc Jun II + III; 65cc; 85cc; MX2; MX2 Jun; MX1; Amatori MX1 si MX2; Veterani 1 si 2; Fete si 300 2T.

Din 105 cereri din partea pilotilor, 102 sportivi au fost acceptati si au luat startul in cursa. Traseul a fost reconstruit aproape in intregime, autoritatile locale implicandu-se inclusiv in asigurarea de internet Wi-Fi gratuit pentru toti participantii. Daca etapa nationala de supermoto de la Drobeta Turnu Severina a fost o reeditare a curselor care aveau loc in centru oraselor pe vremuri, putem spune ca aceasta etapa de motocros a fost o la fel de frumoasa reeditare a curselor care adunau candva foarte multi sportivi si aproape intreaga populatie a localitatii respective.

Este de subliniat aici ca reusita acestei etape nu ar fi fost posibila fara o adevarata echipa care s-a ocupat de amenajarea traseului, echipa care a fost condusa de Adrian Raduta, antrenorul lotului national de motocros. Si-au mai dat concursul la buna desfasurare a etapei nationale si membri ai Comisiei de Motocros: Duta Catalin si Tompa Csaba, precum si Ernest Mülner (legenda a motocrosului românesc). Nu in ultimul rand multumirile noastre merg catre domnul Alexandru Enceanu care a facut revizia tehnica concurentilor. Ca urmare a numarului foarte mare de sportivi inscrisi Schultz si-a sacrificat participarea in sesiunea de antrenamente libere pentru ca toti concurentii sa poata lua startul in timp util.

Cursa-8395Cabal George (CSM Targu Mures), aduna 50 de puncte la clasa regina MX1, iar Tompa Robert (Sugas Sf. Gheorghe), se impune la fel în ambele manse ale clasei MX2.

Stoichescu Mihai (Moto Extrem Lugoj), castiga si la Moreni ambele manse ale celei mai noi clase de motocros: 300 2T. Stelistul Eross Koppany a fost cel mai bun din nou la clasa MX2 Juniori.

Clasele Veteranilor au fost castigate de Ionut Cojanu (Steaua Bucuresti – Veterani 1), si Ciprian Popescu (Dual Racing Team – Veterani 2).

Cursa-0029Foarte multi sportivi la startul clasei 85cc, intre cei 12 dovedindu-se cel mai bun in ambele manse Popovici Marius (Top Cross TCS Otopeni). Clasa 65cc a fost castigata de Chiujdea Ioan de la acelasi club, in fata altor 11 concurenti.

Cea mai buna fata este Bancila Stefania (Top Cross TCS Otopeni).

La Amatori, Szilveszter Marton (Vectra Racing), castiga la MX1, iar Okos Zsolt (CSA Steaua Bucuresti), la MX2.

La clasele copiilor care piloteaza motociclete de 50cc se impun Iovita Mark Luca (Moto Extrem Lugoj – Jr.II), si Senchea David (Jitsu Zarnesti – Jr.III).

Cursa-8843Rezultatele complete ale CNIR Motocros Et.II sunt disponibile aici:

VETERANI 1+2

MX1 + MX2 + MX2 JUN + 300 2T

AMATORI 1+2

85 CC + 65 CC + FETE

50 cc Jr 2 si 3

Clasamentul General dupa două etape este disponibil aici.

Etapa a III-a din Campionatul National de Motocros este programata pe 14 septembrie 2019 la Targu Mures, care revine in calendarul competitiilor de motocros la cel mai inalt nivel dupa o lunga absenta. Ultima etapa din sezonul competitional 2019 va avea loc la Ciolpani intre 5 si 6 octombrie, aceasta etapa contand si in Campionatul European BMU de Motocros 2019.