Motocros Kiskunlacháza- Campionatul European – 8-9.07.2017 Et.VI

IMG_0368In acest sfarsit de saptamana la Kiskunlachaza in Ungaria a avut loc Etapa a VI-a din Campionatul European la Motocros – Zona Sud Est. Evenimentul a fost organizat de Moto-Clubul Kiskunlacházi Községi și a fost decisiv pentru stabilirea locurilor în finala care va avea loc între 22 și 23 iulie în Cehia.

La EMX65 trei români s-au calificat în finală în premieră. Zoltan Ordog a terminat pe locul 6 și se clasează astfel la general pe locul 4, fiind astfel cel mai bine clasat român. Ioan Chiujdea a terminat la aceeași clasă pe locul 13 și se află pe locul 7 la general. Marius Popovici, din păcate nu a putut participa nici la această etapă din motive medicale și astfel nu și-a putut apăra locul câștigat în primele două etape, etape în care a ieșit victorios. Acesta este însă calificat în finală chiar și în aceste condiții de pe locul 9 la general și avem speranța că va fi apt de cursă în cel mai scurt timp.

IMG_7174La EMX85 Eross Koppany a terminat pe locul 9 și se află pe locul 12 la general. Cu puțin noroc acesta poate prinde un loc în finală beneficiind de retragerilor unor sportivi. Aida Cojanu a terminat pe locul 10 și astfel se califică în finală de pe locul 9. Aceasta și-a îndeplinit astfel obiectivul după un parcurs constant, ea participând la toate etapele și mai ales punctând în toate etapele.

La clasa Open a fost ultima etapă pentru Adrian Răduță. Acesta a terminat pe locul 8 și a încheiat astfel pe locul 11 la general.

 

Rezultatele complete la EMX65 și EMX 85 pot fi accesate aici.

Rezultatele complete la Clasa Open sunt disponibile aici.

 

Felicitări tuturor sportivilor români care concurează la această disciplină!