Raliul Dakar 2017 – Marcel si Mani la jumatatea drumului

C. VECTRA RACING FBMani Gyenes si Marcel Butuza incep o lunga cursa de recuperare in a doua saptamana din Dakar 2017

Ajuns pe locul 18 la general la jumatatea raliului, Mani a primit in ziua de odihna o penalizare de o ora si incepe a doua saptamana din Raliul Dakar 2017 de pe locul 29 in clasamentul general.

Si Marcel s-a regasit in aceasta situatie, penalizarea de o ora coborandu-l de pe pozitia 72 pana pe 79. Marcel este angrenat si in clasamentul motocicletelor ce nu pot schimba motorul pe parcursul competitiei (clasa Marathon), coborand de pe locul 18 pe locul 22. Astazi, 9 ianuarie, este programata etapa a saptea in care se va rula, prin Bolivia, din La Paz in Uyuni. Finisul raliului este programat pe 14 ianuarie in Buenos Aires, capitala Argenitnei.

 

In ziua de odihna, 8 ianuarie, organizatorii Dakar-ului au decis sa verifice in amanunt GPS-urile tuturor concurentilor din top 20, iar toti cei care nu primisera deja penalizarea de o ora au fost chemati si informati ca li se adauga o ora in plus la timpul pe care il au in clasamentul general. Motivul penalizarii este alimentarea in portiunea de neutralizare a probei speciale ce i-a dus pe concurenti din Argentina in Bolivia.A. MANI GYENES FB

 

Emanuel Gyenes #29 Autonet Motorcycle Team : In ziua a patra, cand am venit din Argentina in Bolivia, am avut o neutralizare unde nu doar eu, ci si pilotii Honda si Svitko si multi alti concurenti, am crezut ca avem realimentare, dar nu am avut. Acolo am iesit de fapt din neutralizare 1 km ca sa alimentez. Concurentilor din top 20 le-au fost verificate GPS-urile si organizatorii au vazut ca de fapt am iesit din traseu un km si am revenit, iar pentru asta ne-au dat cate o ora penalizare. Sincer acum sunt foarte trist din cauza aceasta, pentru ca in concurs lupti foarte tare pentru fiecare minut ca sa reusesti sa avansezi in clasament si cand afli ca ai primit o ora de penalizare nu iti pica de loc bine.

B. MANI GYENES FB

Acum am fost retrogradat pe locul 29 si asta este foarte in spate fata de asteptarile mele. Nu stiu daca mai pot sau am sanse sa intru in top 20. Am sa trag tare in a doua saptamana a acestui raliu.

In prima zi din a doua saptamana, luni 9 ianuarie, normal ar fi trebuit sa avem 322 de km de proba speciala, insa din cauza conditiilor meteo traseul probei a trebui regandit si vom avea 161 de km. Este prima parte din etapa maraton, adica cand ajung in Uyuni nu ma voi intalni cu colegii din echipa de asitenta tehnica. Marti vom merge din Uyuni in Salta (Argentina), unde vom avea 534 de km de proba speciala, dar cred ca acolo nu vor mai fi probleme din pricina vremii.”    

D. VECTRA RACING FB

 

Etapa de astazi, 9 ianuarie, La Paz – Uyuni masoara in total 801 km, din acestia numai 161 km vor fi parcursi in regim de proba speciala.

In noaptea de luni spre marti concurentii categoriei moto a Raliului Dakar vor dormi intr-o cazarma, avand in vedere ca nu se intalnesc cu echipele de asistenta, fiind o etapa maraton. Pe 10 ianuarie se va reveni in Argentina, Dakarul parasind Uyuni, locul unde se afla Salar de Uyuni, o campie de sare considerata cel mai plat loc de pe Terra.

Mult succes pilotilor nostri pentru a termina Raliul pe pozitii fruntase !

 

Credit Foto: Cristiano Barni (Rally Photo) + Mani Gyenes Facebook & Vectra Racing Facebook