Adunarea Generală a FRM – 18.03.2023

01 IMG_7163Adunarea Generala a Federatiei Romania de Motociclism din sezonul competitional 2023 a avut loc ieri la Ministerul Sportului. Sala Nadia Comaneci a fost plină sâmbătă începându cu ora 10:00, reprezentanții cluburilor sportive afiliate FRM fiind prezenți pentru cea mai importantă întîlnire a anului.

După prezența nominală, Secretarul General al FRM, domnul Sabin Olariu, a propus un moment de reculegere în memoria celor care ne-au părăsit în sezonul competițional 2022: Codru Stefanescu (Rally Raid), Paul Mülner MX,  Victor Pop (Rally Raid) și Nicolae Raureanu Dirt Track.

IMG_7159În prima parte a Adunării au fost prezentate cluburile care au solicitat afilierea la FRM. Președintele FRM, domnul Cristian Mureșan a apreciat cluburile care au trimis cu această ocazie câte un reprezentant care a vorbit în fața audienței, prezentând astfel pe scurt intențiile cu care se alătură Federației. Au fost apoi enumerate cluburile dezafiliate și s-a trecut la prezentarea și aprobarea Bilanțului contabil pentru 2022.

IMG_7151Toți participanții au primit copii după bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2023, precum și calendarul competițional provizoriu. Acestea au fost apoi aprobate, împreună cu propunerile de modificare a Statutului și a Regulamentelor FRM. S-a trecut apoi la alegerea unui nou Președinte al Comisiei Sportive pentru ramura Enduro, funcție care presupune și intrarea în Biroul Federal din postura de Vice-001 IMG_7210Președinte al FRM. A fost aleasă doamna Florincas Lixiana de la clubul Haita Deva. Felicitări!

În continuare a fost aprobată actualizarea actelor constitutive ale FRM în conformitate cu prevederile Legii nr.276/2020 pentru modificarea și completarea OG nr.26/2000, în sensul unificării actului constitutiv cu Statutul, într-un document unic intitulat ”Statut”.

001 IMG_7173Președinții diferitelor ramuri sportive au luat apoi cuvântul și s-au purtat discuții pe baza propunerilor făcute. Domnul Gheorghe Voiculescu a pus în discuție necesitatea schimbării mantinelei de protecție a sportivilor de la Dirt Track de pe Stadionul Municipal Brăila. Au fost purtate discuții pe marginea celui mai important eveniment al anului, Campionatul Mondial de Juniori la Motocros urmând să se desfășoare în România pe circuitul TCS Racing Park. A luat cuvântul pe marginea problemelor ramurii motocros Președintele Comisiei, domnul Duță Călătlin.

001 IMG_7234Este al II-lea an în care Red Bull Romaniacs este etapa de Campionat Mondial de Hard Enduro și primul în care etapa Europeană de Rally Raid este organizată la Călărași (de către clubul Baja555). Pe marginea propunerilor ce vizează ramura Viteză a luat cuvântul apoi domnul Lucian Popoviciu.

Adunarea Generală s-a încheiat în jurul orei 14:00 cu o serie de discuții informale purtate de reprezentanții cluburilor afiliate FRM.