Cristi Muresan ales Presedintele Uniunii Balcanice de Motociclism (BMU)

WhatsApp Image 2022-01-30 at 11.21.06 2In acest sfarsit de saptamana, Bucurestiul a fost gazda Congresului Uniunii Balcanice de Motociclism (BMU), reprezentantii Federatiilor din sapte tari fiind prezenti la eveniment.
WhatsApp Image 2022-01-30 at 11.22.20Președintele Federației Române de Motociclism, domnul Cristian-Ioan Mureșan, a fost ales Președinte al Uniunii Balcanice de Motociclism pentru un mandat de patru ani cu votul a șase federații, în timp ce contracandidatul său din Grecia a primit un vot. Adunarea Generală a Uniunii a hotărât de asemenea mutarea Secretariatului BMU la București și înființarea ca entitate juridică pe teritoriului României, cu un nou Statut. Federațiile din România, Bulgaria, Serbia, Grecia, Turcia, Moldova și Macedonia de Nord s-au constituit ca membri fondatori ai noii Uniuni Balcanice de Motociclism.
WhatsApp Image 2022-01-30 at 11.22.44Noul Secretar de Stat pentru Sport din partea Ministerului Sportului, domnul Thomas-Răzvan Moldovan, a fost prezent de asemenea la eveniment, răspunzând pozitiv la invitația Președintelui Federației noastre. Domnul Moldovan și-a exprimat sprijinul pentru dezvoltarea motociclismul românesc și a fost bucuros de încrederea investită de Federațiile din regiunea balcanică în Președintele FRM. Cei doi au decernat împreună trofeele pentru întrecerile pe națiuni desfășurate sezonul precedent, România câștigând două locuri unu (Supermoto și Extrem Enduro) și două locuri doi (Viteză și Moto Classic).
WhatsApp Image 2022-01-30 at 11.20.25A fost stabilită de asemenea atât componența Consiliului Director, cât și cea a Comisiilor de Specialitate, Federația noastră fiind reprezentată de specialiști în toate organismele de lucru ale Uniunii. Secretarul General al FRM Sabin Olariu a fost numit în funcția de Secretar General al Uniunii Balcanice de Motociclism. Au fost stabilite și modificările regulamentelor balcanice pentru pregătirea sezonului 2022, dar și evenimentele din calendarul sportiv.
WhatsApp Image 2022-01-30 at 11.25.51În final, președintele FIM-Europe, domnul Martin de Graaff a transmis un mesaj prin care a urat noii echipe de conducere mult succes, subliniind importanța dezvoltării și funcționării a asociațiilor regionale din cadrul FIM-Europe.
Cristian-Ioan Mureșan, Președintele FRM și BMU:
C43A6006“Mă bucură și mă responsabilizează încrederea acordată de membrii țărilor din Uniune. Vreau ca întrecerile BMU să fie un reper în materie de motociclism, acționând ca o locomotivă pentru sportul pe care cu toții îl iubim. De asemenea, îmi doresc ca Uniunea Balcanică să conteze în plan european iar Campionatele balcanice să fie rampa de lansare a sportivilor noștri către nivelul următor de competiție. Avem mult de muncă dar bazându-mă pe implicarea oferită de fiecare Federație sunt convins că vom reuși să reclădim Uniunea pentru membrii federațiilor noastre.”