Cronica Ciolpani MX 09-11.10.2020 – CNIR Et. III & Etapa finala BMU

C43A4438 logoClubul Sportiv Top Cross TCS Otopeni a organizat la sfarsitul saptamanii trecute etapa a III-a din Campionatul National de Motocros si etapa a VI-a din Campionatul European BMU. Concursul s-a desfasurat intre 9 si 11 octombrie 2020 pe circuitul TCS Racing Park din Ciolpani.

Au concurat clasele: 50cc Jun II + III; 65cc; 85cc; MX2; MX2 Jun; MX1; Amatori MX1 si MX2; Veterani 1 si 2; Fete și 2T.

Am avut parte de o vreme ploioasă sâmbătă dimineață și apoi din ce în ce mai bună, de mulți sportivi din România, Moldova, Grecia, Turcia, Macedonia de Nord și Bulgaria, dar mai ales de un adevărat spectacol. Concursul a fost și etapă finală balcanică, astfel că la Ciolpani au fost deciși campionii BMU 2020.

C43A4198 logoGeorge Cabal (Jitsu Zarnesti), este lider autoritar in clasamentul general national al clasei MX1 cu maxim de puncte posibile, 125. La fel, Robert Krizstian Tompa (Steaua Bucuresti), la clasa MX2.

Marius Achim Popovici pastreaza primul loc in clasamentul national dupa trei etape la clasa MX2 Junior cu doar un singur punct avans in fata lui Eross Koppany care a castigat ambele manse de la Ciolpani. Amandoi sunt sportivi ai clubului Top Cross TCS Otopeni.

C43A4723 logoLa clasa 300cc 2T, Catalin Ionut Marin de la clubul Britmar Campina are acum 100 de punct si a luat o optiune serioase de a deveni Campion National inca de la urmatoarea etapa care va avea loc la Sfantu Gheorghe peste o saptamana.

La clasa Veteran 1, Ionut Cojanu (Juvenes Targu Mures), se impune in ambele manse și este vicecampion balcanic. Lupta pentru primul loc national ramane insa deschisa cu Peter Gagyi (Master Bike Cluj). La Veteran 2 conduce Ciprian Popescu (Dual Racing Team Bucuresti), acesta avand acum 22 de puncte avans in fata lui Mihaita Stoeanovic de la Smart Brasov.

C43A1586 logoZoltan Ordog (Top Cross TCS Otopeni), se impune fara emotii in ambele manse la clasa MX85 și este nu doar lider in clasamentul național ci și noul Campion Balcanic.

La clasa MX65 avem insa parte de o lupta foarte stransa la varful clasamentului. Liviu Jigmond (Moto Extrem Lugoj), și Sami Alexandru Dumitru (Top Cross TCS Otopeni), au amândoi 135 de puncte. Sami a câștigat ambele manșe și urmează etape deosebit de interesante pentru această clasă la Sfântu Gheorghe și înapoi la Ciolpani. Luca Ștefănescu (Top Cross TCS Otopeni), este vicecampion balcanic la această clasă.

C43A1937 logoArtemii Gângurean din Republica Moldova se impune la clasa 50cc Juniori Mici. Lupta pentru titlul național se duce însă între Dean Victor Ioviță (Moto Extrem Lugoj), și Alecsei Matei Toader (Top Cross TCS Otopeni), între care sunt acum doar 5 puncte.

Singura fata care alearga la clasa 50cc Juniori Mari este si lidera clasamentului national dupa trei etape. Theodora Ioana Gumeniuc (Top Cross TCS Otopeni), are acum 144 de puncte. Campion Balcanic la clasa MX50 este la finalul concursului sportivul clubului Jitsu Zărnești: Vlad Stoichițu. Locul doi balcanic revine tot unui sportiv roman: Andrei Senchea, de la clubul Jitsu Zarnesti.

C43A1623 logoLaurentiu Mihail Tanase (Top Cross TCS Otopeni), ramane la conducerea clasamentului clasei Amatori MX1, chiar daca aceste doua manse sunt castigate de Nicolae Cociu (Republica Moldova).

La Amatori MX2 avem o luptă în doi la vârf între Csaba Zalan Galfi (Steaua București), și Kinda Geza (Top Cross TCS Otopeni). Etapa a III-a este insa adjudecata de George Popa de la clubul Jitsu Zarnesti.

La Fete, Ștefania Băncilă se impune fără probleme în ambele manșe și își consolidează prima poziție în clasamentul general național după trei etape.
C43A4450 logoClasament General CNIR Motocros 2020 – dupa 3 Etape

Clasament FINAL – BMU MX 2020

Rezultate Finale CNIR MX Et.III – Ciolpani 09-11.10.2020

Rezultate Finale BMU – Ciolpani 09-11.10.2020

Vă reamintim că etapa a IV-a va avea loc la Sfântu Gheorghe între 17 și 18 octombrie 2020, pentru ca finala să aibă loc tot la Ciolpani pe 24-25.10.2020.