Cronica CNIR Motocros 2023 Etapa I – Sugas, Covasna 22-23 Aprilie

0T1A0013 (2)-2Prima etapa a Campionatului National de Motocros al Romaniei a fost programata la sfarsitul saptamanii trecute la Sfantu Gheorghe, in judetul Covasna. Clubul Sugas Sfantu Gheorghe a fost responsabil cu organizarea concursului care s-a desfășurat între 22 și 23 aprilie 2023.

Au concurat clasele:

- Sambata: 50cc Jun II + III; Amatori MX1; Amatori MX2; Veterani 1 si 2; Fete.

- Duminica: 65cc; 85cc; MX2; MX125 2T; MX1.

0T1A0005-2Pentru prima dată în Campionatul Național de Motocros, clubul sportiv Sugas Sfantu Gheorghe împreună cu Nordicamoto au premiat sportivii care reușesc Holeshot-ul în manșele claselor MX1, MX2 & MX125 (Holeshot este un termen folosit în motocros pentru a descrie sau a se referi la primul concurent care a trecut de apexul primului viraj).

Primul Holeshot a fost câștigat de George Căbăl, pentru ca în manșa a II-a să aibă cel mai bun start Krisztian Tompa. Felicitări amândurora!

0T1A0045 (2)-2Campionatul Național de Motocros al României a fost pentru prima dată transmis LIVE. A fost o muncă începută cu mult timp înainte de concurs, care a implicat investiții și oameni, dăruire și profesionalism. Transmisia a fost făcută cu 6 camere video, o munca care a implicat zeci de oameni, competitia fiind transmisă pe pagina de Facebook a FRM. Au fost transmise LIVE manșele de concurs, plus festivitatile de premiere de sâmbătă și duminică. Mulțumim tuturor celor implicati in acest proiect al Federației Române de Motociclism și speram sa ne revedem LIVE în etapele următoare din Campionat.

0T1A0120La clasa Juniori Mari s-a impus Anca Adam Aleodor, urmat de Florea Patrick Andrei, amândoi de la clubul Top Cross TCS Otopeni. Pe locul trei urcă Ursu Gabriel din Republica Moldova.

Cel mai bun Junior Mic este Marin Luca Matei de la clubul Moto Extrem Lugoj. Acesta este urmat pe podium de Corbu Vladimir (Top Cross TCS Otopeni).

Baciu Alex de la Britmar Câmpina se impune în ambele manșe ale clasei Amatori MX1, iar Cociu Nicolae la Amatori MX2 (Top Cross TCS Otopeni).

La clasa Fete se impune Aida Cojanu (Juvenes Târgu Mureș), urmată pe podium de Stefania Bancilă (Top Cross TCS Otopeni).

0T1A0268-2Cel mai bun sportiv al clasei Veterani 1 este Cojanu Ionuț Marius (Juvenes Tg. Mureș). La clasa Veterani 2 câștigă ambele manșe Stoeanovici Mihăiță (Smart Brașov).

Campionul Național en-titre al clasei MX2 a făcut în acest an pasul către clasa MX1 și astfel toate privirile au fost ațintite către duelul dintre Krisztian Tompa și George Căbăl, care pentru prima dată își vor disputa titlul național la clasa regină.

Krisztian Tompa s-a impus în ambele manșe, acesta fiind implicat total inclusiv în tot ce a ținut de organizarea acestei etape de către clubul său Sugas Sfantu Gheorghe. Pe locul trei urcă Iosif Petru de la clubul Juvenes Târgu Mureș.

0T1A0326-2Pentru că vorbim în continuare de podiumul clasei MX125 2T, clasă unde marele favorit era sportivul din Covasna – Zoltan Ordog (de la clubul Top Cross TCS Otopeni), trebuie menționată decizia luată duminică de conducatorul acestui club: sportivii clubului Top Cross TCS au luat startul în antrenamentele libere de duminica, dar s-au retras de la calificări și de la manșele de concurs în urma cazaturii unui sportiv TCS (participant la clasa MX125), sportiv care din fericire nu a suferit o accidentare grava.

Novoidarschii Nichita (Jitsu Zarnesti), este câștigător al clasei MX125 2T. Acesta este urmat pe podium de către Chiujdea Ioan (Sugas Sf. Gheorghe), și moldoveanul Vulpe Gheorghe.

0T1A0051-2La clasa MX2 avem un podium integral al clubului Juvenes Tg. Mureș: Golovicichin Mihail, Aida Cojanu și Tutuianu Tecar Darius.

Senchea David (Jitsu Zărnești), adună 50 de puncte în prima etapă a clasei MX65 și este urmat pe podium de către Ioviță Dean Victor (VN Motorsport Timisoara), și Stoichițu Vlad (Jitsu Zărnești).

La clasa MX85 câștigător este Szoke Eross Mark (CSA Steaua București). Pe locul doi urcă Jigmond Liviu (Moto Extrem Lugoj), iar pe trei Ioviță Mark Luca (VN Motorsport Timisoara).

0T1A4237Urmatoarea etapa se va desfasura la Zarnesti in perioada 5-7 mai 2023, unde va asteptam in numar cat mai mare.
Rezultate CNIR MX Et.I – 22.04.2023 – MX1, MX2, 125, 65cc, 85cc

Rezultate CNIR MX Et.I – 21.04.2023 – 50cc, Amatori & Veterani

——————-

Foto: Toma Nedelea