Finala Campionatului Național de Motocros 2023 – Zărnești, BV 13-15 Octombrie

poza tompa cabal 2 copy finalFinala Campionatului de Motocros al Romaniei 2023 se va disputa la sfarsitul acestei saptamani pe circuitul din Zarnesti, judetul Brasov. Clubul Jitsu Zarnesti va organiza etapa a IV-a si ultima pe circuitul Breghina (Brebina), un concurs care va beneficia de transmisie LIVE pe pagina noastra de Facbeook.

Vor concura clasele:

- 14.10 (1 zi): 50 Jun Mari+Mici, AMA MX1+MX2, VET 1+2, FETE,

- 15.10 (1 zi): MX1, MX2, 125 JUN, 85, 65.

stoichitu senchea jump copyCel mai important concurs de Motocros al sezonului competițional 2023 se va disputa peste doar câteva zile pe circuitul din Zărnești. Avem după mulți ani o luptă de la egal la egal la clasa regină MX1 până în ultima etapă. Chiar dacă are prima șansă și conduce cu 5 puncte, Krisztian Tompa (Steaua București), va avea un duel total cu George Căbăl (Jitsu Zărnești). Acesta are o frumoasă revenire în a II-a parte a sezonului competițional 2023 și grație victoriei de la Târgu Mureș păstrează șanse reale de a câștiga titlul național în fața propriilor suporteri.

Pentru ca Finala să fie cu atât mai disputată, la clasa 65cc, Senchea David Andrei si Stoichitu Vlad Stefan sunt la egalitate perfectă de puncte, 134. Mai mult, amândoi sunt sportivi ai aceluiași club, Jitsu Zărnești, și au același antrenor: Spirchez Ovidiu (Tele).

571A6438 afis tele mx zarnesti copyMarin Luca Matei este deja Campion Național la clasa 50cc Juniori Mici și va lua startul relaxat în această ultimă etapă. Nu la fel stau însă lucrurile la clasa Juniorilor Mari, unde titlul se va decide între Anca Adam Aleodor (Top Cross TCS Otopeni), și moldoveanul Ursu Gabriel (9 puncte distanță).

La clasa 85cc, Liviu Jigmond Jr. (Moto Extrem Lugoj), are un avans de 19 puncte în fața lui Ioviță Mark Luca (VN Motorsport). Pe locul trei, stelistul Szoke Eross Mark se află la rândul lui la doar trei puncte de Ioviță Mark Luca. Pe urmele spectacolului oferit de aceștia la Târgu Mureș, cu siguranță vom avea parte de manșe disputate și la această clasă.

571A0084Cojanu Aida Ioana (Juvenes tg. Mureș), are deja maxim de puncte posibile, 150, și pornește în această Finală din postura de Campioană Națională a României în 2023. Avem însă o situație unică la clasa MX2, unde Aida reușește un sezon excepțional și se află în fruntea tuturor băieților cu un avans de 10 puncte în fața coechipierului ei, Golovicichin Mihail.

Campionul National la clasa MX125 se va decide tot la Zarnesti. Novoidarschii Nichita (Jitsu Zarnesti) are un avans linistitor de 14 puncte dar nu decisiv. Chiujdea Ioan (Sugas Sf. Gheorghe), poate încă furniza supriza în aceste ultime două manșe din sezonul competițional 2023.

571A7349Cojanu Ionut Marius are un avans linistitor de 150 de puncte, dar nu isi poate permite nici un pas gresit in fata lui Strechioiu Sebastian la clasa Veterani 1.

La clasa Veterani 2, stelistul Nagy Daniel are 128 de puncte si prima șansă pentru titlul național. Molnar Sandor (Juvenes Tg Mureș), este pe locul doi în clasament cu 115 puncte și păstrează la rândul lui șanse la titlul de Campion.

Baciu Alex Cristian (Britmar Campina), are puține emoții și 37 de puncte avans în fața moldoveanului Chiriac Mihail la clasa Amatori MX1. Nu la fel de relaxat va lua startul Vacaru Robert Iulian (Flacara Moreni), care este urmat in clasamentul general la doar 13 puncte de catre Mocan Zakarias (Sugas Sf. Gheorghe).

571A0652Iată că avem premisele unei Finale cu F mare, una la care toți iubitorii motocrosului își vor dori să fie spectatori sau măcar telespectatori pe canalul de Facebook al Federației Române de Motociclism. 

Program si Regulament CNIR MX 2023 – Zarnesti 13-15.10.2023

CLASAMENT GENERAL Motocros 2023 dupa 3 etape