Cronica CNIR MX Et.4 – Sfantu Gheorghe 02-03.10.2021

01 C43A6854Etapa a IV-a din Campionatul National de Motocros al Romaniei s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute la Sugas, in judetul Covasna. Concursul s-a desfasurat intre 2 si 3 octombrie 2021, organizator fiind clubul Sugas Sfantu Gheorghe.

Au concurat clasele 50cc Jun II + Jun III; 65cc; 85cc; MX2; MX2Jun; MX1;Amatori; Veterani 1 si 2 și Fete.

Am avut parte de o vreme insorita, multi spectatori și multi concurenti (86). Organizatorii au depus toate eforturile pentru ca acest concurs să se desfășoare în condiții optime, singurul lucru care a fost greu de gestionat fiind numărul mare de mașini ale spectatorilor veniți să asiste la penultima etapă din sezonul competițional 2021.

0001 C43A8315Am salutat revenirea pe circuit a fostului mare Campion Național și European BMU la clasa MX1, sufletul clubului Top Cross TCS Otopeni, Adrian Răduță. Alături de George Căbăl (Jjtsu Zărnșeti), au oferit publicului un adevărat spectacol în manșele de concurs de duminică, Chiar dacă a condus două ture și a avut câteva reveniri spectaculoase pe prima poziție, Adi se vede nevoit să se mulțumească cu locul doi, câștigător al clasei MX1 fiind George Căbăl.

01 IMG_0426Krisztian Tompa (Steaua București), a fost nu doar marele câștigător al clasei MX2, ci și responsabil în mare parte de buna organizare a acestui concurs. Este de menționat aici că acesta a concurat încă aflat în recuperare după o accidentare suferită la concursurile de Cupă Mondială din Turcia, unde a avut o prestație foarte bună și s-a clasat în Top10 European.

01 C43A8630La clasa MX2 Jr. victoriile pe manșe au fost împărțite între Eross Koppany și Zoltan Ordog, amândoi sportivi ai clubului Top Cross TCS Otopeni. Câștigător al etapei a IV-a este însă Eross, care s-a impus în manșa finală.

Dumitru Sami Alexandru (Top Cross TCS Otopeni), câștigă ambele 01 C43A8490manșe ale clasei 65cc. La clasa 85cc Ioan Chiujdea a avut o etapă mult mai disputată, în final acesta reușind să se impună la puncte în fața coechipierului său Banu Minea și a moldoveanului Daniel Baltagă  de la clubul Steaua București.

Manșele comune ale claselor Fete, Veterani 1 și 2 nu au adus surprize, câștigători detașați fiind Băncilă Ștefania, Cojanu Ionuț Marius și Ciprian Popescu.

001 IMG_0012Clasa Juniorilor Mari a fost una mult mai disputată. Prima manșă a fost adjudecată de Toader Alecsei Matei (Top Cross TCS Otopeni), iar cea decisivă de Ioviță Dean Victor de la clubul VN Motorsport Timișoara. Vasile Darian Andrei (CSM Flacăra Moreni), a fost și de această dată favoritul publicului, cel mic sportiv fiind ovaționat de spectatori la fiecare trecere.

Cel mai bun Amator este sportivul moldovean de la Steaua București Cociu Nicolae.

Vom reveni în următoarele zile pe site și pe pagina noastră de Facebook cu clasamentul general după patru etape. Etapa finală va avea loc pe 23-24 octombrie 2021 la Târgu Mureș.