Cronica cupei europene MACEC – Braila 30.09.2017

DSC_4014Stadionul Municipal din Braila a gazduit in acest sfarsit de saptamana cel mai important eveniment de Dirt-Track al anului: Cupa MACEC & Memorialului Gheorghe Voiculescu si Eugen Botezatu. Alaturi de Clubul Sportiv Municipal, Primaria, Consiliul Judetean și Directia Judeteana de Tineret si Sport din Braila s-au ocupat de buna desfasurare a acestui frumos eveniment european.

DSC_3912Cu aceasta ocazie a fost achizitionata o mantinela de protectie speciala si astfel, la Braila, vor putea fi organizate de acum incolo mult mai usor etape de nivel european si international. Au participat 17 sportivi din România, Polonia, Ucraina, Bulgaria, Slovacia si Ungaria. România a participat cu 6 sportivi si două rezerve.

DSC_4544Castigatorul etapei brailene a Cupei MACEC a fost ucrainianul Marko Levishyn cu un total de 14 puncte, urmat de bulgarul Milev Manev tot cu 14 puncte si de slovacul Patrik Buri. Departajarea primilor doi clasați s-a făcut în manșa a 14, când Levishyn l-a învins pe Manev. Cel mai bine clasat pilot român a fost Andrei Popa, pe noua, urmat de Gheorghe Marian pe unsprezece. Andrei a acumulat 6 puncte în cele 5 manșe, reușind de două ori să termine manșa pe locul 2, de două ori pe locul 3 și odată pe locul 4.

Federatia Romana de Motociclism il felicita pe sportivul crescut in pepiniera moto-clubului CSM Braila.

21741770_1474559705912788_1834662087_nAndrei Popa, a avut de altfel o prestatie foarte buna si recent, in Estonia, alaturi de sportivi din Lituania, Finlanda, Belgia, Olanda si Estonia. Andrei a obtinut la International Estonia Cup, in aceasta companie selecta, un merituos loc 4 la clasa 500cc.

DSC_4366Iata si rezultatele obtinute de ceilalti sportivi români care au alergat la etapa brăileana de MACEC. Gabriel Comănescu s-a clasat pe locul 13, cu 4 puncte, iar Alexandru Toma a acumulat 3 puncte și s-a clasat pe locul 14. Florin Barabașu, Sorin Popa, Ștefan Popa au obținut câte 2 puncte. Ștefan Căpităneanu a fost rezervă, dar nu a concurat în nici o manșă.

Rezultate complete ale Cupei MACEC pot fi consultate aici.

Albumul de fotografii al etapei poate fi vizionat aici.

Foto: Nicusor Lazarica