Cronica Finalei Campionatului National de Rally Raid 2022 – Constanta 14-16 Octombrie

WhatsApp Image 2022-10-16 at 13.01.58Finala Campionatului National de Rally Raid al Romaniei 2022 a avut loc la sfarsitul satapamanii trecute la Constanta. Clubul 4V Motorsport a organizat această etapă a IV-a națională între 14 și 16 octombrie. A fost o organizare de excepție și o atmosferă de contagioasă bucurie și sportivitate între toți sportivii și însoțitorii acestora. Organizatorii au depus toate eforturile și pentru ca promovarea foto și video să fie la cel mai înalt nivel, existând inclusiv un cameraman care a zburat cu un avion de mici dimensiuni pe urmele concurenților.

Au concurat clasele: Rally, Rally FIM, Moto Promo, ATV PRO.

16 sportivi au luat startul la clasele din Campionatul Național de Rally Raid la Constanța, cel mai bun motociclist fiind în această Finală Ferenc Fodor de la clubul Master Bike Cluj. Acesta a dominat autoritar în clasamentul general moto, pentru locurile doi și trei existând însă o dispută foarte strânsă. Gabi Căpușan (Master Bike Cluj), reușește în final să se impună în fața lui Vanca Lucian (Tase Racing Team), cu doar un minut și o secundă avans. Raportat la totalul timpilor din toate zilele de concurs (peste 6 ore și jumătate), putem spune că am avut un foto finiș la clasa motocicletelor de peste 450cc.

Sofron Barbu Sebastian câștigă la clasa ATV. Locul doi este ocupat de Cristian Zelca. Amândoi sunt sportivi ai clubului 4v Motorsport Constanța.

Clasa Moto PROMO este câștigată de Daroga Irimia Iulian Stefan.

Rezultate CNIR Rally Raid Et. IV – 4V Constanta 14-16.10.2022