Cronica Hard Enduro Arsenal 2023 – CNIR Hard Enduro Etapa I – Orastie 21-23 Aprilie

05 C43A6066Clubul Extrem Motors Orastie a organizat prima etapa a Campionatului National de Hard Enduro 2023. Hard Enduro Arsenal a deschis astfel balul celor șapte etape naționale, concursul desfășurându-se între 21 și 23 aprilie 2023 în apropierea cetății Sarmizegetusa.

Au concurat clasele:  Pro, Veterani, Expert, Fete și Hobby.

001 571A5558Secretariatul concursului și tabăra de bază au fost la pensiunea Perla Dacilor, din Grădiştea de Munte, judetul Hunedoara, la doar 6 km de fosta capitală a Daciei. Această a XI-a ediție va rămâne probabil în istorie ca etapa cu cea mai bună vreme posibilă pentru desfășurarea unui concurs de Hard Enduro. Au luat startul sub aceste auspicii favorabile 239 de sportivi din toată Europa.

Organizatorii au pregătit pentru Prolog o nouă urcare deosebit de spectaculoasă în apropierea zonei de Start/Finiș, această zonă fiind foarte apreciată de spectatori.

001 C43A8749Etapa a fost dominată la clasa PRO de către bulgarul Teodor Kabakchiev, singurii sportivi care au reușit să țină aproape de acesta fiind Campionul Național al României, Jozsa Norbert Levente (Master Bike Cluj), și cehul care aleargă pentru Slovacia, David Cyprian. Pe locul patru a ajuns Raul Pătrău (Go Racing), iar pe cinci austriacul Dieter Rudolf. Ne-am bucurat să vedem un număr foarte mare de profesioniști la această etapă, 29 de sportivi luând startul la clasa PRO.

01 571A5508Grigoraș Maria (Master Bike Cluj), câștigă la clasa Fete și este urmată pe podium de „haita” surorilor Mareș. Celine a urcat pe locul doi, iar Alyssa pe trei (ambele de la clubul Haita Deva).

001 C43A9212Am avut nu doar o clasa PRO foarte populată, ci și o clasă Expert care a reușit să adune la start mai mulți sportivi decât la clasa Hobby, acesta fiind un bun semnal pentru nivelul în creștere continuă a Campionatului Național al României. Cel mai bun Expert este Ott Kornel (Ungaria), rezultatul acestuia fiind o adevărată supriză având în vedere tinerețea lui și faptul că este pentru prima dată când ia startul la clasa B. Pe locul doi urcă Marin Raul (Motokron Racing Team), iar pe trei Raul Gadola (Master Bike Cluj).

03 C43A9329Dintre cei 20 de Veterani, cel mai bun a fost (încă o dată), Cyprian Zdenek (Slovacia). Pe locul doi urcă Stroișteanu Bart (Master Bike Cluj), iar pe trei ungurul Tibor Hostyanszki.

La clasa Hobby am avut parte de o frumoasă luptă la vârf între Florin Lucian Sulică și Alionescu Ioan Andrei. Se impune cu o diferență de un minut și 43 de secunde Florin (Motokron Racing Team), asta în ciuda unui timp mai bun în ultima zi de concurs pentru reprezentanul clubului Black Ryders Sibiu.

01 571A5561Rezultate Finale Hard Enduro Arsenal 2023 – CNIR Hard Enduro Etapa 1 – Costesti 21-23.04.2023

www.facebook.com/HardEnduroArsenal

Următoarea etapă națională este la Ghelari, clubul Haita Deva urmând să organizeze între 3 și 6 mai 2023 concursul EnduroPanorama.

——-

Foto: Marius Dincă