Cronica Hellas Rally – Campionatul European de Rally Raid Et.I – Grecia 23-30.05.2021

jon florea helasPrima etapa de Rally Raid a Campionatului European 2021 a avut loc intre 23 si 30 mai in Grecia.

România a fost reprezentata la aceasta competitie de patru sportivi: Florea Ionuț, Iorga Andrei Emil, Radu Alexandru și Danilă Andrei Cristian.

Cea mai disputată și populată clasă a fost clasa M3. Aici au luat startul doi piloți români: Florea Ionuț și Danila Andrei. Dupa o cursa lunga si foarte dură, desfășurată în centrul muntos al Greciei, Florea Ionuț încheie în clasamentul general al clasei pe locul 6, acesta reușind să ducă la bun sfârșit raliul chiar dacă în ziua doi de concurs a avut o căzătură la km3. Andrei a terminat pe locul 8.

Radu Alexandru este caștigător al clasei M5 europene, clasă la care luase startul alături de Andrei Iorga, acesta din urmă fiind nevoit să abandoneze după prima zi de concurs.

Iata in continuare declaratiile oferite de sportivii nostri:

florea helas 2Ionut Florea – FIM Europe – M3
“Reușesc al patrulea finish la Hellas Rally! In momentul in care am schimbat clasa, M3 – 450cc, știam ca șansele unui podium sunt imposibile, aceasta clasa fiind cea mai aglomerata cu peste 50 de rideri, și cu mulți rideri profesioniști. După un loc 43 la general in 2019, cu 690, mi am setat ca target un top 30 pentru acest an și după o săptămâna foarte lunga și grea, mi am îndeplinit obiectivul. Termin pe poziția 28 la general, 18 la M3 și 6 in clasamentul FIM EU.”

Multumesc celor care ma susțin: Motul Romania, Merinito, nordicamoto.ro , Camper4Travel – Inchirieri Autorulote, Mediaconcept Craiova.

floreaAndrei Danila – FIM Europa – M3

„Pentru mine Hellas 2021 a fost cea mai grea cursa la care am participat pana acum. Combinatia de probe foarte tehnice, multi kilometri si trasee cu prapastia la cativa metri de traseu a reprezentat un challenge pe care sunt foarte bucuros ca l-am trecut. La final a venit bucuria finisherului de rally. Nu am avut o tinta de pozitie pe care sa termin si asta ma face foarte fericit ca am incheiat toate etapele si clasarea pe locul 65 la general m-a bucurat. Multumesc sponsorilor ce ne-au fost aproape: Motul, Nordica moto, Merinito si Mediaconcept Craiova. Au fost de mare ajutor. Clubul sportiv pentru care concurez, GoRacing are acum si prezente internationale in Rally Raid.”

Radu Alexandru – FIM Europe – M5

helas„Pentru mine Hellas Rally a fost cel de-al patrulea concurs la care am participat si primul concurs de tip maraton, cu mai multe zile de concurs. A fost o experienta grea pentru mine ca incepator in acest sport, insa sunt foarte mandru ca am reusit sa termin cursa, in pofida problemelor avute de-a lungul cursei. Daca in prima zi de concurs nu m-am simtit bine din cauza caldurii si emotiilor, in a doua zi de concurs aveam sa raman fara frana fata din cauza unei conducte fisurate chiar inainte de startul in etapa speciala si reuseam sa indoi si pedala de frana spate la o cazatura in primii 3 km de proba. Am continuat etapa speciala in acest fel, urmand sa fac reparatiile la motocicleta pana tarziu in noapte. Dupa aceste prime zile mai grele, in a doua parte a evenimentului am reusit sa imi gasesc un ritm care sa faca aceasta cursa placuta si sa raman cu o amintire extraordinara. Multumesc colegilor din echipa romaneasca de la Hellas, si in special lui Ionut pentru ajutor si sustinere. Multumiri merg si catre sponsori, care au pus umarul la prezenta noastra la startul Hellas Rally.”

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Felicitări și mult succes în etapele următoare, cu atât mai mult cu cât în acest an România găzduiește o etapă de Campionat European. Între 20 și 25 septembrie, Transcarpatic Brașov va organiza etapa a II-a europeană de Rally Raid.

———————————–

Foto: Actiongraphers