Cronica Raliului Speranței – Constanța 21-24.10.2021

C43A5692Ultimul concurs de Rally Raid al acestui sezon competitional a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute la Constanta. Clubul 4V Motorsport a organizat Cupa: Raliul Speranței între 21 și 24 octombrie 2021.

Au concurat clasele: Moto, Quad, Atv, Hobby (Moto si ATV GPS).

0001 C43A4600Putem spune că Raliul Speranței a fost unul dintre cele mai frumoase evenimente sportive ale acestui an dificil. Organizatorii au pus la bătaie toate eforturile și resursele pentru ca totul să fie impecabil din punct de vedere al traseului, logisticii, atmosferei și sportivității. A fost unul dintre puținele evenimente sportive din România cu transmisie LIVE online făcută de cameramani aflați în elicopeter. Din acest punct de vedere concursul s-a desfășurat la cel mai înalt nivel. Au existat echipe de fotografi și cameramani, care au acoperit integral Raliul, inclusivi filmări cu drone de mare viteză, special adaptate pentru un concurs de motorsport.

IMG_4060Ionuț Florea la bordul unei motociclete de clasa M -450 reușește să se impună în fața lui Gabi Căpușan (clasa M +450) cu doar 25 de secunde avans. Din acest punct de vedere am avut la varf o cursa foarte stransa, decisă pe ultimele sute de metri.

Ionuț Florea: „A fost o cursa faina cu vreme foarte buna. Fiind o cupa nu am venit cu planuri foarte complexe așa ca a fost totul într-o atmosferă foarte prietenească. In prima zi am făcut niște greșeli de navigație, dar in ziua a doua le-am recuperat și mulțumită problemelor avute de Ferry și Gabi. Este clar ca Rallyraidul la moto este in creștere și sper sa reusim sa avem un an și mai bun in 2022 cu câteva curse consacrate și un regulament și mai clar și mai eficient.”

C43A5432Gabi Căpușan: „Ultima etapă de la Constanța a fost o veritabilă ediție de închidere de sezon competițional, in care ne-am revăzut cu toții, familia de Rally Raid din Romania, și am putut sa ne întrecem la cel mai înalt nivel. Eu sunt la prima participare în cadrul campionatului național și pot spune că sunt surprins de nivelul atins. Probabil că voi încheia pe locul 1 la clasa mare și 2 sau 3 la General ceea ce e mult peste așteptări. Organizarea de la Constanța este foarte buna, cu foarte mare grija fata de toți cei implicați în motorsport, de la arbitri, organizatori, voluntari și până la competitori.”

IMG_4090Paul Zaig a revenit în acest concurs la prima sa iubire, după câteva etape de Rally Raid în care a concurat pe un Side by Side. Acesta, la Constanța a luat startul cu Quad-ul Yamaha Raptor și a reușit la finalul competiției să devanseze inclusiv doi motocicliști.

Rezultate finale Raliul Sperantei – Constanta 21-24.10.2021