TRANSCARPATIC Rally Raid la start

12042100_972531156146069_1219377212_nDupa superspeciala de deschidere a evenimentului primii cinci clasati, atat la clasa auto cat si la moto, au tras la sorti ordinea de plecare in etapa de miercuri 23 septembrie. La moto competitia va fi deschisa de Ionut Florea (#15 – KTM), Vlad Tiglariu (#19 – KTM EXR) si Catalin Badoi (#1 – KTM EXC) iar la auto de Vincenzo Cangi / Paolo Manfredini (#223 – Isuzu Dmax WRC), Marco Tempestini / Roxana Ciuhulescu (#124 – IsuzuDmax) si Guido de Sabbata / Stefano Rom (#128 – Mitsubishi Pajero).

Prima proba a competitiei TRANSCARPATIC Rally Raid, Superspeciala din Brasov, a fost castigata de echipajul Marco Tempestini / Roxana Ciuhulescu (#124 – IsuzuDmax). Acest echipaj a fost urmat de Guido de Sabbata / Stefano Rom (#128 – Mitsubishi Pajero) si Adrian Rusu / Radu Ilea (#160 – Opel Frontera).

“Romania are un potential mare pentru a organiza si desfasura astfel de competitii. Prezenta echipajelor din Italia, Rusia sau Israel confirma acest lucru. Navigatorul meu este Roxana Ciuhulescu, ambasador FRAS, alaturi de care promovam si sustinem competitiile de tip rally raid. Aceasta competitie ramane pentru mine un test dar si un bun antrenament. In functie de cum vor decurge lucrurile, voi vedea ce voi face pe viitor in acest sens. Este o competitie aparte, placuta, interesanta la care particip cu placere,” a declarat liderul competitiei Marco Tempestini.

Castigatorul editiei din anul 2014, Roberto Camporese a avut un start bun, insa problemele de electronica ale autovehiculului nu i-au permis ocuparea unei pozitii agreabile, la finalul etapei clasandu-se pe locul 14. O surpriza placuta ramane evolutia echipajului Mihai Hanganu / Daniel Voinea (#120 – Polaris RZR XP 900) care ocupa locul 7 in clasamentul general. Ritmul impus de Mihai Hanganu a fost alert, plin de aplomb.

Daca motoarele sau masinile i-au facut pe copii sa viseze la stafeta de maine, Aro Super Rally al echipajului brasovean Mihai Leonte / Mihai Stoica i-a fermecat pe cei care au renuntat la trotineta sau bicicleta pentru cateva clipe. Poza dupa poza, vehiculul brasovenilor si-a castigat un loc in inima copiilor si doar mascota echipei Haiducii Wheels, un superb papagal i-a desprins de bolid. Din pacate echipajul Mihai Leonte / Mihai Stoica a abandonat pe timpul probei speciale.

“Am luat startul fericit de atmosfera de la aceasta editie. Am muncit foarte mult la masina si ne-am dorit sa terminam concursul. Comportamentul masinii mi-a aratat ca nu am reusit sa gasesc cea mai buna setare la suspensii. Interpretarea gresita a unui reper, viteza destul de ridicata, o manevra indrazneata a condus la rasturnarea masinii. Suntem bine, suntem sanatosi insa directia vehiculului a suferit avarii majore pe care nu cred ca le vom repara pana maine,” a mentionat pilotul brasovean Mihai Leonte.

La startul acestei editii avem si un buggy al echipajului Doron Heirich / Abraham Zytcer (#112 – Puma). Echipajul din Israel a terminat pe locul 10 prima etapa si se pregateste sa atace cu incredere urmatoarele etape.

“Am mers bine azi desi cateva probleme de electronica ne-au creat emotii. Sunt convins ca vom reusi sa mentinem un ritm bun care sa ne aduca si o clasare pe masura. Imi place foarte mult atmosfera din Romania si sunt convins ca voi reveni cu placere si la alte concursuri,” a declarat pilotul israelian Doron Heirich.

In parcul service frunzele sunt ravasite de vant si de mecanicii care verifica sau repara masinile sau motoarele. Urmează provocarea munţilor.

Dan STRAUTI / Credit foto: Dan STRAUTI