Zarnesti Cronica Etapei a III-a – CE & CNIR Motocros 10-11.06.2017

IMG_8437Moto-Clubul Jitsu din Brasov a organizat Etapa III Europeana de Motocros la Zarnesti pe o vreme perfecta și cu un număr impresionant de spectatori. Aceștia efectiv au fost nevoiți să blocheze drumul de acces spre circuit în încercarea de a găsi loc de parcare. Odată ajunși înăuntru au avut însă parte de curse frumoase, restaurant, cafenea mobilă și tot ce era necesar pentru a petrece o zi întreagă în natură alături de cei mai buni piloți de motocros din România și nu numai.

Rezultatele finale complete sunt disponibile pe această pagină, iar detaliat pe fiecare clasă în continuare:

- Rezultate Clasa EMX 85

IMG_8344La această clasă a fost o luptă între doi compatrioți de ai noștri din Republica Moldova: CUHARCIUC Igor (KTM) și TIMUS Nicolai (Husqvarna), amândoi adjudecându-și câte o manșă, diferența fiind făcută de clasarea mai bună a lui Igor în manșa necâștigată. Nicolai se menține însă lider în clasamentul european general după această etapă cu 156 de puncte. Pe locul trei a terminat croatul UJCIC Patrik (KTM).

EROSS Koppany de la Steaua București a fost primul român la acestă clasă europeană de 85cc, el terminând pe 7 și fiind urmat de Aida Cojanu de la Top Cross TCS Otopeni.  Aida cu acest rezultat urcă pe locul 5 în Clasamentul General al Campionatului European EMX85. Pe trei în clasamentul românilor a încheiat SZASZ Oliver de la Steaua București.

IMG_8884- Rezultate Clasa EMX 65

La clasa EMX 65 lider european era românul POPOVICI Marius Achim de la Sibiu Racing Team. Din păcate acesta a fost nevoie să abandoneze în prima manșă și nu a mai putut concura nici în a doua, pierzând astfel șefia clasamentului european. A câștigat NOEZ Zanocz (Husqvarna) din Ungaria, urmat de croatul STERPIN Matija (KTM) și bulgarul BORISLAVOV Viktor (KTM). Clasamentul românilor a fost dominat de ORDOG Zoltan (Husqvarna) de la  Dementor Racing Codlea, acesta situându-se în urma acestei etape și pe locul doi în Clasamentul General European la EMX 65, cu 114 puncte. Marius Popovici cade în clasamentul european până pe locul patru și păstrează șanse de revenire în top în următoarele etape. Al doilea român clasat la Zărnești a fost CHIUJDEA Ioan (KTM) de la CSM Bucuresti iar a treia a încheiat COJANU Maya (KTM) de la Steaua București. Chiujdea Ioan se află în acest moment pe locul 7 în Clasamentul European al EMX 65 iar Maya Cojanu pe 17.

- Rezultate Clasa 50 cc Juniori 2 & 3 – 10 iunie 2017 aici

Bartha Milan de la Steaua București a câștigat ambele manșe fiind urmat la în clasamentul cumulativ al Etapei a III-a de Jigmond Liviu de la Moto Extrem Lugoj și Benczedi Zoltan de la Steaua, toți trei evoluând pe motociclete KTM.

IMG_0144- Rezultate Clasa Amatori & Veterani – 10 iunie 2017 aici

Clasele Amatorilor și Veteranilor au concurat sâmbătă 10 iunie 2017 și au fost câștigate integral de sportivi care concurează pe motociclete Yamaha, astfel:  Amatori MX1 – Benga Bogdan, Amatori MX2 – Okos Zolt, Veterani 1 – Fazakas Zoltan (toți trei de la Steaua București) și Veterani 2 – Enceanu Alexandru de la Smart Brașov.

- Rezultate Clasa MX1, MX2 și MX2 Jr –  11 iunie 2017 aici

Evoluțiile acestor clase au fost de departe cele mai spectaculoase, câștigătorul Clasei MX1, CABAL George (KTM), de la Vectra Zărnești fiind în același timp cel mai aplaudat sportiv de către spectatori, marele câștigător, dar și proaspăt tătic de băiețel născut de soția lui cu doar o zi înainte de startul acestei etape. Pe locul doi la MX1 a terminat spaniolul JOAN Pau Segura (Gas Gas) de la Jitsu Zărnești, iar pe trei STOICHESCU Mihai (Honda) de la Moto Extrem Lugoj.

IMG_8585La MX2 câștigător a fost BALAZS Istvan de la Steaua București, iar la MX2 Jr. PETRU Iosif de la Top Cross TCS Otopeni, amândoi pilotând motociclete Yamaha.

Următoarea etapă de Motocros din Calendarul Național este programată la Moreni pe 24 iunie 2017.

Vă așteptăm!