Congresul FIM Europe 2022 – Bucuresti 30 Iunie – 02 Iulie

IMG_3611Federatia Romana de Motociclism a fost aleasa sa fie gazda Congresului FIM Europe 2022, un eveniment cu atât mai important cu cât a venit după doi ani de restricții pandemice în care toate congresele europene și mondiale au fost anulate. La eveniment au participat peste 300 de invitați, președinți și reprezentanți de vârf din 39 de Federații moto din Europa. Invitat de onoare al acestui Congres a fost președintele Federației Internaționale de Motociclism, domnul Jorge Viegas. Congresul a avut loc la Hotelul Radisson Blu între 30 iunie și 2 iulie 2022.

IMG_3538Conferința de Presă a Congresului a avut loc joi, 30 iunie și a fost susținută de președintele încă în exercițiu al FIM Europe, Martin de Graaff, președintele FRM Cristian Mureșan și secretarul de stat din Ministerul Sportului Thomas Moldovan.

C43A5035Vicepreședintele FRM, deputatul Nicu Niță a sprijinit în foarte mare măsură buna desfășurare a acestui Congres. S-a reușit astfel inclusiv organizarea unei întâlniri între președinții FIM și FIM Europe (Jorge Viegas și Martin de Graaff), conducerea FRM și C43A4980Președintele Camerei Deputaților, domnul Marcel Ciolacu. Domnia sa a promis că vor fi luate în considerare nevoile Circuitului de Viteză de la Târgu Mureș: Transilvania Motor Ring.

C43A5075Adunarea Generală a avut loc vineri, 1 iulie, începând cu orele 14:00. Au fost prezenți inclusiv reprezentanții Federației Ucrainiene de Motociclism, aceștia prezentând un film cu situația dramatică a țării din aceste zile. Au fost astfel inclusiv bombardate de Rusia sedii de cluburi moto, circuite și facilități ale federației ucrainiene. În lobby-ul sălii de conferință au fost expuse resturi ale unor motociclete, cupe, distincții și premii care au putut fi parțial recuperate din ruine.

IMG_3846Cu ocazia Adunării Generale au fost organizate alegeri pentru funcția de președinte al FIM Europe și pentru cele opt posturi de vicepreședinți. Polonezul Michal Sikora este noul președinte al FIM Europe, acesta preluând ștafeta de la fostul președinte Martin de Graaff. Doamna Nicoleta Olariu a candidat pentru funcția de vicepreședinte și a obținut 41 de voturi (al II-lea cel mai mare număr de voturi), aceasta obținând astfel un nou mandat de Vicepreședinte al FIM Europe.

IMG_3579Intre 29 iunie și 3 iulie invitații au putut vizita gratuit muzeele bucureștene sau au putut să se înscrie pentru tururi ghidate ale Casei Poporului.

În toate zilele de congres s-au desfășurat workshop-uri și întâlniri ale diferitelor Consilii ale FIM Europe și ședințe de lucru ale tuturor comisiilor disciplinelor sportive europene.

C43A5790Sâmbătă, 2 iulie 2022, președintele Federației Internaționale de Motociclism, domnul Jorge Viegas a vizitat sediul Federației Române de Motociclism din Bulevardul Basarabia. Acesta a discutat cu echipa FRM, a susținut un interviu televizat și a vizitat terenul de lângă Stadionul Național, stadion unde Federația Română de Motociclism urmează

C43A5795să contruiască viitorul său sediu. Federația Internațională de Motociclism prin implicarea directă a președintelui Viegas finanțează parțial construcția sediului FRM și astfel acesta a vrut să poarte o discuție cu președintele FRM Cristian Mureșan și cu secretartul general Sabin Olariu chiar pe terenul unde vor începe în curând lucrările.

C43A5737Congresul s-a încheiat sâmbătă seara cu Consiliul Director al FIM Europe.
Federațiile naționale participante, echipa FIM Europe precum și președintele Federației Internaționale de Motociclism  Jorge Viegas au apreciat în mod deosebit evenimentul organizat de Federația Română de Motociclism și au transmis felicitările lor echipei și secretarului general al FRM domnul Sabin Olariu.
Pe site-ul FIM Europe au fost publicate trei articole care au detaliat lucrările Congresului FIM Europe 2022: Ziua 1, Ziua 2 și Ziua 3.